Leijonien tuore kultasankari virittelee nyt MM-käännettä – Mikko Rantanen poikkeavassa roolissa kisoissa?

Tulosruutu: Leijonat kaatoi Tshekin Brnossa

Kevään MM-kisoihin valmistautuva Leijonien joukkue kaatoi torstain EHT-ottelussa Tshekin 3–2. MTV Urheilun toimittaja Ilari Savonen perkaa Suomen otteista hyviä ja vähemmän mairittelevia puolia.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Pidin

Tuleeko Juuse Saros, tuleeko Kevin Lankinen, Ville Husso, Ukko-Pekka Luukkonen vai kuka. ”Ehhei pojat, ei sieltä ketään tarvita" saattoi Emil Larmi sanoa Växjön kultajuhlien keskeltä. Larmi virittelee nyt upeaa kevään tarinaa. Faktat faktoina: historian perusteella näytti siltä, että Jussi Olkinuora lähtisi ykkösvahtina toisiin peräkkäisiin kotikisoihin. Larmi on päättänyt toisin. Brnon torstai-illan loisteliaisuus oli vain jatkumoa sille, mitä häneltä on nähty Ruotsissa. Larmi pelaa itsensä vielä NHL-kaukaloihin.

En pitänyt

Nyt voi hokea kaikki litaniat siitä, miten Tshekeissä pelataan vielä valmistavia otteluita, joissa ei ole sen suurempaa panosta. Silti. Leijonilla jäi rutkasti parantamisen varaa kaksinkamppailuterävyydessä ja kurinalaisuudessa. Leijonien valmennusjohto tekee varmuudella pieniä pelitavallisia painotusmuutoksia puolustusalueen puolustuspeliin. Leijonat tarvitsee hieman niin sanotusti ”tapparamaista” terävyyttä ensimmäisille katkon hetkille. Tshekki pääsi liian herkästi ytimeen ja vyöryttämään vahvaa hyökkäysalueen hyökkäyspeliä. Mutta ei huolta. Nyt puhutaan kuitenkin täysin korjattavissa olevista asioista.

Lisäksi…

Nykyisessä sentteritilanteessa ei olisi ihme, mikäli NHL-laituritähti Mikko Rantanen pelaisi keskushyökkääjänä tulevissa MM-kisoissa. Tai heitetään villi kortti: Leijonat saattaa turvautua jopa pelipaikattomaan hybridimalliin, missä Rantanen, Patrik Laine ja Kaapo Kakko voivat viilettää kaikki vuorollaan keskikaistalla – tilanteesta riippuen. Pieni sentterivaje voi hyvinkin johtaa siihen, että Leijonat pitää yhden paikan auki, mikäli NHL:stä tipahtaisi vielä lisäapuja. Mikael Ruohomaa antoi Tshekki-pelin lopulla mietinnän aihetta. Muuten Leijonien joukkue näyttää varsin valmiilta.

Lue myös:

    Uusimmat