Harri Pesonen nousi sankariksi – Leijonille dramaattinen voitto Kari Jalosen Tshekistä

Tulosruutu: Leijonat kaatoi Tshekin Brnossa

Leijonat otti sangen dramaattisen voiton Kari Jalosen luotsaamasta Tshekistä, kun torstain EHT-ottelu päättyi Suomen hyväksi 3–2.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Kanada–Suomi la 18.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonien maalihanat avasi Harri Pesonen, joka naulasi kiekon verkkoon Kasperi Kapasen vahvan esityön jäljiltä.

Suomen johto kesti aina kolmannen erän puolen välin nurkille asti. Kuparinen murtui, kun Ronald Knot yllätti pienestä kulmasta Leijonat-vahdin Emil Larmin.

Lisää tuli ajassa 55.21, kun Tshekki iski nopeasta käännöstä. Roman Cervenka karkasi läpiajoon ja veivasi kiekon nuottaan.

Leijonat paukautti dramaattisen tasoituksen ajassa 59.37. Asialla oli Mikael Ruohomaa, joka siivosi pikkumustan verkkoon Tshekin maalin edestä.

Ruohomaa oli esillä myös jatkoajalla, kun Suomi rakenteli voittomaalin. 34-vuotias sentteri syötti kiekon Harri Pesoselle, joka tykitti illan toisen maalinsa. Tällä Suomi otti 3–2-voiton.

Leijonat kohtaa lauantaina Sveitsin ja sunnuntaina Ruotsin. Sen jälkeen Suomen joukkue matkaa Tampereelle, missä kevään MM-turnaus lähtee liikkeelle perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat