Leijonat horjahti Tshekeissä – Jukka Jalonen myönsi TV5:llä: "Paketti meinaa hajota vähän"

Tulosruutu: Leijonat kaatoi Tshekin Brnossa

Leijonat onnistui kaatamaan Tshekin torstain EHT-ottelussa, kun Harri Pesonen laukoi jatkoajalla 3–2-voittomaalin. Suomi horjahti kolmannessa erässä ja Tshekki nousi takaa rinnalle ja ohi. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen myönsi: paketti meinasi hajota vähän.

Suomi johti peliä pitkään Harri Pesosen avauserän maalilla. Kolmannessa erässä Ronald Knot ja Roman Cervenka käänsivät asetelmat toisin päin.

– Päästimme Tshekin harmittavasti johtoon, mutta onneksi saimme lopussa tasoitusmaalin ilman maalivahtia pelatessa. Jatkoajat ovat sitten aina vähän arpapeliä. Kumpi tahansa olisi voinut voittaa tänään, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi TV5:llä.

Mikael Ruohomaa iski Leijonien tasoitusmaalin ajassa 59.37. Jatkoajalla Harri Pesonen latasi illan toisensa Suomelle.

– Otimme liikaa jäähyjä, mikä on yksi kehityksen kohde. Paketti meinaa hajota vähän, kun yritämme tehdä erikoisia asioita. Taktiikkapuolella on muutamia nyansseja, joissa voimme olla jatkossa parempia, Jalonen perkasi.

Suomen maalilla Emil Larmi antoi vahvoja näyttöjä kevään MM-kisoja ajatellen.

– Olisi iso unelma päästä vetämään kisoissa. Eletään hetkessä ja hoidetaan hommat niin, että unelmat toteutuvat, Larmi viitoitti.

Suomi kohtaa lauantaina Sveitsin ja sunnuntaina Ruotsin. Sen jälkeen Leijonien matka jatkuu Tampereelle, missä kevään MM-kisat lähtevät käyntiin ensi perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat