Leijonien tuleva MM-lohko selvillä – Praha kutsuu kiekkoturisteja ensi keväänä

Suomi on sijoitettu alustavasti B-lohkoon ensi vuonna Tshekissä pelattavissa jääkiekon MM-kisoissa. Lohkossa pelaa myös kisaisäntä, joten Leijonien pelipaikaksi on varmistumassa Praha.

B-lohkossa pelaavat ensi vuoden toukokuussa Suomen ja Tshekin lisäksi myös Yhdysvallat, Sveitsi, Tanska, Norja, Itävalta ja Iso-Britannia.

Ostravassa pelattavaan A-lohkoon ovat sijoitettuna kaikki MM-mitalistit Kanada, Saksa ja Latvia sekä Ruotsi, Slovakia, Ranska, Kazakstan ja sarjanousija Puola.

Lohkojako on tehty Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n tuoreen maailmanlistan mukaisesti. Päättyneiden MM-kisojen jälkeen Leijonat putosi rankingissa ykköspaikalta Kanadan taakse toiselle sijalle. MM-hopeamitalisti Saksa puolestaan nousi peräti neljä sijaa viidennelle paikalle. Tshekki putosi kaksi sijaa kahdeksanneksi.

Kisaisännillä on vielä halutessaan oikeus sijoittaa korkeintaan kaksi maata eri lohkoihin, joten täysin vahvistettu ei lohkojako vielä ole.

IIHF sulki maaliskuussa Venäjän ja Valko-Venäjän pois kansainvälisestä jääkiekkotoiminnasta myös kaudeksi 2023–24 Ukrainassa käynnissä olevan hyökkäyssodan takia.

Lue myös:

    Uusimmat