Leijonien tolppien välissä pieni yllätysvalinta – Jukka Jalonen avasi maalivahtikuviota: "Sillä logiikalla lähdetään liikkeelle"

Leijonien MM-kisaurakka käynnistyy tänään perjantaina, kun iltaottelussa vastaan asettuu Norja. Suomen kokoonpanossa ainoa pienimuotoinen yllätys liittyi maalivahtivalintaan, kun olympiavoittajan Harri Säterin sijaan tolppien väliin astelee Jussi Olkinuora. Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen mukaan Suomen valmennusjohdolla on ”jonkinnäköinen” suunnitelma maalivahtien osalta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Kenttäpelaajien suhteen Leijonien kokoonpanossa ei ollut minkäänlaisia yllätyksiä. Suomi lähtee tismalleen niillä yhdistelmillä liikkeelle, millä se on harjoitellut Tampereella ennen MM-avausta.

Norja-pelissä maalivahtivalinta kohdistui Jussi Olkinuoraan. Täten tolppien välissä ei aloita Harri Säteri, joka torjui Suomen olympiakultaan helmikuussa Kiinan Pekingissä.

– Meillä on kaksi huippuveskaria ja jommankumman tehtävä on hoitaa homma tyylikkäästi. Tänään on Jussin vuoro, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi maalivahtivalinnasta MTV Urheilulle.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Onko teillä jo jonkinlainen suunnitelma mielessä maalivahtien peluutuksen suhteen?

– Joku suunnitelma tuossa on, mutta katsotaan nyt, kun mennään turnauksessa eteenpäin. Turha niitä ratkaisuja on spekuloida etukäteen. Meillä on kaksi tasavahvaa veskaria ja sillä logiikalla lähdetään liikkeelle, Jalonen vastasi.

Perjantain aamujäiden jälkeen Nokia Arenan käytävillä näkyi viite tulevasta, kun Suomen joukkuejohtaja Mika Kortelainen kantoi Leijonien tuoreen NHL-vahvistuksen Mikael Granlundin varusteita kohti Suomen pukukoppia.

Granlundin kevään MM-debyytti on osumassa lauantaille.

– Kyllä se siltä näyttää joo, Leijonien päävalmentaja Jalonen sanoi siitä, onko Granlund mukana lauantain Latvia-ottelussa.

Mitä joukkueesta saattoi aistia MM-avauksen alla?

– Odottavainen tunnelma tietenkin, kun ensimmäinen peli kyseessä. Hyvä, energinen ryhmä näyttäisi olevan tänään liikkeellä, Jalonen kuvaili.

Jalosen mukaan Leijonat on jumpannut hyvin perusjuttuja MM-avauksen alla. Tähän on kuulunut oman pelin, ylivoimien ja alivoiminen läpikäyntiä sekä pienimuotoista tarttumista illan vastustajaan Norjaan.

– Käymme heidän pelaamistaan vielä vähän läpi, kun tulemme illalla hallille. Mutta pääosin oman pelin kautta mennään, Jalonen huikkasi.

Mitä toivot, että joukkue näyttää tänään?

– Sitä, että ollaan työteliäitä ja kamppaillaan kovaa. Sitä, että on päättäväinen ja jämäkkä meininki. Silloin yleensä tulee paras tulos. Mutta ei me sitä tulosta lähdetä miettimään, vaan lähdetään pelaamaan jääkiekkoa, Jalonen viitoitti.

Lue myös:

    Uusimmat