Leijonien riveistä löytyi yksi todella helpottunut mies – "Tunteet tulivat pintaan"

Leijonien hyökkääjä Toni Rajala toivoi torstain Tshekki-ottelun alla onnistumisia. Sellainen tuli, vieläpä Tampereen Hakametsän jäähallissa, josta Rajala ponnisti vuosia sitten maailmalle. Kaivattu onnistuminen sai Rajalan fiilistelemään täysin rinnoin, vaikka Leijonat kärsikin 3-4-tappion Tshekille voittomaalikilpailun jälkeen.

Sveitsissä EHC Bielin riveissä pelaava Rajala myönsi ennen Euro Hockey Tourin Venäjän turnauksen alkua, ettei hän ollut tyytyväinen edelliseen maajoukkuerupeamaan.

Rajala viiletti jo marraskuussa Karjala-turnauksessa, jossa hän jäi ilman tehopisteitä.

Nyt toiveena oli onnistuminen Hakametsässä, jossa Rajala on pelannut satoja kertoja Ilveksen paidassa.

– Kahdella yhtä vastaan -hyökkäys, lämäri, silmät kiinni ja täysiä vain. Toivoin, että se menisi sinne. Olihan se hieno tunne kieltämättä, kun näki, että se upposi sinne, Rajala fiilisteli 3-0-maaliaan MTV Sportille.

Rajalan mukaan onnistuminen maistui erittäin maukkaalta.

– Kyllä siinä tuli vähän tunteet pintaan, kun tajusin, että tuli tehtyä pitkästä aikaa maali Hakametsässä. Olihan se hienoa, Leijona-hyökkääjä hymyili.

– Ei kuitenkaan ihan riittänyt voittomaaliksi, Rajala jatkoi ja harmitteli.

Leijonat menetti 3-0-johdon kolmannessa erässä, kun Tshekki tuli rinnalle. Voittomaalikisassa vieraat nappasivat voiton.

– Pari maalia tuli minuuttiin – se oli vähän musta hetki. Pelasimme kuitenkin hyvin sen jälkeen, eikä siinä ollut mitään katastrofien aineksia. Mun mielestä tuo oli hyvä peli siihen nähden, että oli vain pari harjoitusta alla tuon ryhmän kanssa. Oli paljon hyviä juttuja, mutta tietenkin parannettavaa jäi paljon, Rajala mietti.

Torstain ottelu päättyi koko tapahtumaan nähden harmillisesti, sillä torstain pelissä juhlistettiin Timo Jutilaa, jonka maajoukkuepaita jäädytettiin.

Rajalan mukaan hän nautti seremoniasta, vaikka hän onkin vahva Ilveksen mies.

– Ei se haitannut. Totta kai ”Jutia” pitää arvostaa. Hieno pelaaja, hieno ihminen. Uskon, että saatiin vähän joukkueenakin buustia tuosta, Rajala näki.

Lue myös:

    Uusimmat