Leijona-hyökkääjä Toni Rajala mehustelee mahdollisesti viimeisellä Hakametsä-pelillä – antaa ylistystä Antti Törmäselle

Nuorempana huippulupauksena tutuksi tullut Toni Rajala palasi tällä viikolla tutuille kulmille. Rajala on Suomen joukkueen mukana Euro Hockey Tourin Venäjän turnauksessa. Rajala pääsee irti Hakametsässä, jossa hän päätyi hieman normaalista poikkeavalle puolelle.

Legendaarinen Hakametsän halli jakaantuu kahtia erityisesti pukukoppikäytävällä. Pohjoispuoli on Tapparan, etäpuoli Ilveksen.

– Olihan se hieman outoa kävellä tuonne. Ei nyt sentään olla ihan Tapparan kopissa. Se olisi sitten jo ihan eri juttu, Ilveksestä maailmalle ponnistanut Rajala naurahtaa MTV Sportille.

Rajala oli Leijonien mukana jo marraskuun Karjala-turnauksessa. Nyt, Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen soittaessa, Rajala ei vielä tiennyt, mitä tuleman pitää.

– Jukka sitten sanoi ja mainitsi tästä Hakametsän pelistä, Rajala viittaa Suomen ja Tshekin kohtaamiseen, jonka alla Jääkiekkoliitto kunnioittaa Timo Jutilaa paidanjäädytysseremoniassa.

– Sitten on vielä se stadionpeli. 70 000 ihmistä… se voi olla aika huikea kokemus Parkanon pojalle. Toivotaan, että saan pelata sen pelin, Rajala sanoo sunnuntain Suomen ja Venäjän kohtaamisesta Pietarissa jalkapallostadionilla.

Ensin tiedossa on tuttu, mutta samalla erilainen kokemus. Rajala on tottunut pelaamaan Hakametsässä Ilveksen paidassa. Nyt, ylle puetaan Leijonien nuttu.

– Tänne on aina hieno palata. Tämä saattaa olla myös niitä viimeisiä kertoja, kun saa pelata täällä. Katsotaan sitten, jos tulisi uuteen halliin pelaamaan Ilves-nutussa, Rajala pyörittelee hymyn kera.

Suomalaisluotsin komennossa

27-vuotiaalla hyökkääjällä on vielä kolme vuotta jäljellä sopimusta sveitsiläisseuran EHC Bielin kanssa.

Tällä hetkellä Rajalalla on menossa kolmas vuosi Sveitsissä. Alkukaudella taitava laitahyökkääjä on ollut mainiossa iskussa NLA-liigassa. 26 ottelussa Rajala on nakuttanut 26 pistettä.

– On ollut mukava olla siellä. Antti Törmänen on vielä valmentajana, Rajala mainitsee.

Ex-HIFK-luotsi kerää ylistystä Rajalalta. Eikä hän ole ainut kehuja.

– Hänen alaisuudessa pelaaminen on ollut tosi hyvä juttu. Olen saanut paljon vastuuta ja muutenkin kaikki joukkueessa tykkäävät siitä, mitä teemme. Siellä on hyvä meininki.

Rajalan mukaan hän on ottanut selviä kehitysaskeleita Törmäsen alaisuudessa.

– Olen saanut pelata jopa alivoimaa, mitä en ole yleensä saanut. Sitä kautta olen oppinut puolustuspeliäkin paremmin. Jotkut ovat ehkä sanoneet, että se on ollut minun heikkous. Tuo on auttanut.

– Kyllä mää voin sanoa, että kehitystä on tullut. Niinhän se menee, kun saa pelata paljon. Silloin sitä kehittyykin, Rajala miettii.

Karjala-turnauksesta jäi hampaankoloon

Rajalan mukaan yksi kehittymisen kipinä on löytynyt myös tämän hetken ympyröistä, maajoukkueesta.

– Oli kivaa päästä taas pitkästä aikaa maajoukkueeseen viime kaudella. Sain olla pari viikkoa mukana ennen MM-kisojen alkua. Sitä ennen en ollut neljää vuoteen, niin paluu jopa vähän jännitti. Mietin sitä, että millä tasolla sitä oikein onkaan. Ne pari viikkoa menivät kuitenkin hyvin.

– Se toi itseluottamusta. Sen päälle tämä kausi on lähtenyt hyvin liikkeelle.

Tämän viikon turnauksessa Rajalalla on kovia näyttöhaluja, sillä Karjala-turnauksessa hän ei päässyt parhaalle tasolleen.

– Ainakin omasta mielestäni itselläni jäi parantamisen varaa. Täytyy olla vähän tehokkaampi ja haastaa enemmän vastustajan pakkeja.

– Koitetaan, jos tässä turnauksessa hanat aukeaisivat, Rajala sanoo leveästi hymyillen.

Niin, Hakametsä ja torstai-ilta. Sehän on ihan hyvä paikka.

– Mikäs sen parempaa kuin täällä täräyttäisi, Rajala sanoo Hakametsän käytävien uumenista. 

Lue myös:

    Uusimmat