Leijonien päävalmentajaksi nimetty Antti Pennanen jättipestin vaikutuksesta Ilvekseen: "Samalla tavalla kuin Jukalla on ollut NHL-optio"

Jukka Jalonen kommentoi tuoreeltaan Antti Pennasen valintaa Leijonien päävalmentajaksi 2:39
Näin Jukka Jalonen kommentoi tuoreeltaan Antti Pennasen valintaa Leijonien päävalmentajaksi

Suomen Jääkiekkoliitto kertoi torstai-iltana, että Antti Pennanen asettuu miesten A-maajoukkueen päävalmentajaksi kausille 2024-2026. Sopimus sisältää myös option kaudesta 2026-2027. Pennanen kommentoi nimitystään tuoreeltaan 5–3-voittoon torstai-iltana päättyneen paikallisottelun jälkeen.

Pennanen myönsi heti ottelun jälkeen toimittajille, että kyseessä on hänelle unelmapesti. Työtehtävät Pennanen aloittaa kesäkuun ensimmäinen päivä. 

– Kaikki suomalaiset valmentajat ja pelaajat haluavat edustaa Suomen maajoukkueessa. Olen viihtynyt Ilveksessäkin erinomaisesti, eikä päätös ollut missään nimessä helppo, Pennanen lausui.

Pennasen mukaan A-maajoukkueen päävalmentajuus on jotain, mitä hän on tavoitellut valmennusuransa aloittamisesta asti. Oloaan Pennanen kuvaili kiitokseksi.

– Olemme keskustelleet aiheesta avoimesti joka suuntaan. Jos tästä mennään vuosi taaksepäin alle 20-vuotiaiden MM-finaaliin, olin silloin varmasti yksi ehdokkaista. Suomessa on kuitenkin paljon hyviä ehdokkaita. Nämä ovat asioita, joita ei voi itse päättää, joten en ole hirveästi sitä miettinytkään.

Pennasen Ilves-sopimus piti sisällään ehdon, jonka turvin hän voisi siirtyä tarvittaessa maajoukkueen palvelemiseen.

– Varmaan samalla tavalla kuin Jukalla on ollut NHL-optio sopimuksessaan. Pelaajilla on ulkomaan optioita. Kaikki valmentajat haluavat tavoitella unelmiaan. Toki silloin tiesin varmaan olevani yksi niistä viidestä, tai monta heitä olikaan, joiden kohdalla keskustelua käytiin. Olen kuitenkin viimeisen kymmenen vuoden aikana saavuttanut yhdeksän kertaa jonkun joukkueen kanssa mitalin aina jossain sarjassa.

Päävalmentajaprosessin viimeistä vaihetta Pennanen kuvaili erittäin nopeaksi. Hän kiisti keskustelleensa prosessin aikana kertaakaan nykyisen päävalmentajan Jukka Jalosen kanssa.

– Haastatteluja oli jonkin verran, ja prosessi itsessään herätti luottamusta. Keskustelut Jääkiekkoliiton, lähiomaisten ja kollegojen kanssa vakuuttivat, että voisin ottaa tehtävän vastaan.

Entä tuleeko Pennasesta nimityksen myötä Ilveksen päävalmentajana rampa ankka? 

– Aika näyttää. Meillä on erittäin hyvä kunnioitus joukkueen sisällä. Kunnioitan pelaajia ja he minua. Meillä on erittäin kovat tavoitteet.

Nähdäänkö Jukka Jalonen ensi kaudella Ilveksen päävalmentajana? – "Yritän etsiä ulkomaita paikkaa" 4:43
Nähdäänkö Jukka Jalonen ensi kaudella Ilveksen päävalmentajana? – "Yritän etsiä ulkomaita paikkaa"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat