Leijonien NHL-lupaus raottaa mystistä tilannettaan – ystävystyi vahvasti Jesse Puljujärven kanssa

Tästä Puljujärvi raivostui – Kanadan pelaajalta likainen teko 3:45
Tästä Jesse Puljujärvi raivostui – Kanadan pelaajalta likainen teko

Jääkiekkoliiga NHL:ssä pelaava Jesse Puljujärvi (Pittsburgh Penguins) ja NHL:ään piakkoin varattava Konsta Helenius ovat olleet tekemisissä jääkiekon tämän kevään MM-kisoissa. Kehua lentää nyt uudesta ystävyyssuhteesta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Puljujärvi on puhunut siitä, miten hän on koittanut antaa kokemuspohjaisia vinkkejä ja oppeja vasta 18-vuotiaalle Heleniukselle, joka on ollut kisoissa kovassa paikassa.

Helenius pelasi turnauksen alkuhetkillä kaksi MM-ottelua, minkä jälkeen hän on ollut tovin ajan sivussa pelaavasta kokoonpanosta.

Tukena on ollut Puljujärvi, joka oli samankaltaisessa tilanteessa keväällä 2017 Pariisissa ja Kölnissä.

– Meillä on ollut hauskaa tuolla joukkueen parissa. Olemme viihtyneet ja tulleet hyvin juttuun, Helenius sanoo hänestä ja Puljujärvestä MTV Urheilulle.

Molemmissa hyökkääjissä on tiettyjä samoja piirteitä. He molemmat ovat aikamoisia velikultia – vekkuleita veijareita.

– Olemme molemmat aika äänekkäitä kavereita. Emme tunteneet aiemmin, mutta olemme nyt nopeasti tutustuneet. On huikea kaveri, Helenius ylistää Puljujärveä.

Kädenväännöksi homma ei ole mennyt.

– Olemme jutelleet aika paljon. Meillä ei ole ollut hirveästi erimielisyyksiä, Helenius huikkaa leveän hymyn kera.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Tilanteesta ei isompia keskusteluja

Leijonien hieroja Juha ”Julli” Sulin kertoi MTV Urheilun haastattelussa siitä, miten häntä on naurattanut Suomen joukkueen nuoren kuopuksen Heleniuksen ja 33-vuotiaan hyökkääjän Pekka Jormakan keskinäiset väittelyt.

Viime kaudella Mikkelin Jukureita edustanut kaksikko on ollut tiiviisti tekemisissä kisoissa, sillä he ovat huonekavereita. Sulinin mukaan Helenius on haastanut kovasti Jormakkaa erinäköisissä väittelyissä.

– ”Jore” sanoo, että se on nähnyt niin paljon ja tietää enemmän. Annan asian olla. Kyllä se varmaan on niin, että ajan myötä tietää enemmän, Helenius kommentoi aihetta.

Kädenvääntöä on kuitenkin tullut.

– Jos joku (mielipide) ei kuulosta mun korvaan hyvältä, niin kyllä mää sanon siitä. Ei meillä ole ollut nyt mitään isompia vääntöjä, Helenius jatkaa aiheesta.

Helenius on joutunut odottelemaan pelivuoroaan kisoissa jo hetken aikaa. Hän on ollut mystisen tilanteen keskellä.

– Taululle ilmoitetaan aina, että ketkä pelaavat. Ei tuosta ole käyty sen isompia keskusteluja, Helenius kommentoi aihetta.

Heleniuksen mukaan hän on yrittänyt pysyä positiivisena.

– Totta kai sitä haluaisi pelata. Tänne on valittu kuitenkin syystä. Ei voi tyytyä siihen, että tuli kutsu tänne. Pitää pystyä auttamaan joukkuetta, Helenius miettii, vannoen perään:

– Luotan vahvasti itseeni. Olen koko kauden ajan näyttänyt sen, että miksi olen nyt täällä. Olen vetänyt hyvin, joten luotto on vahva.

Joukkueena Leijonat on kovassa paikassa, sillä sen pitää ottaa käytännössä kahdesta viimeisestä alkusarjan ottelusta vähintään neljä pistettä.

– Meille on tullut tiukkoja tappioita ja homma on ollut pienestä kiinni. Luotan kyllä joukkueeseen. Kairaamme tuosta eteenpäin, Helenius ilmoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat