Leijonien MM-hopeamitalistin kilot karisivat – Venäjällä odotti jotain poikkeavaa: "Jotkut väittävät, että se oli kevyt kesä"

Pekka Jormakka tahkosi ensimmäisen kautensa ulkomaisessa seurassa, kun hän siirtyi Jokereista toiseen KHL-seuraan Vitjaz Podolskiin. Kokemus oli mieleenpainuva, ja jo ensimmäinen kesä Venäjällä oli harjoituksellisesti tyystin toista mitä Jormakka oli kokenut Suomessa.

– Onhan se vähän erilaista. Kulttuurierot ovat aika suuret. Me aloitimme harjoittelun jo heinäkuun ekalla viikolla ja leireilimme noin kuukauden verran. Kovaa treeniä vedettiin. Se on erilaista määrä korvaa laadun -meininkiä siellä, Jormakka kertoi C Moren Urheilusuora-ohjelmassa.

Kevään 2014 MM-hopeamitalisti kuitenkin kokee, että kokemus oli hänelle jääkiekkoilijana hyvä asia.

– Kun se oli pelkkää treenaamista, ei sitä ajatellutkaan enää. Sitten huomasi, että lähti viisi kiloa kropasta. 

– Jotkut väittävät, että se oli kevyt kesä. Kyllä se oli Pekka Jormakalle vaikea kesä. Kyllä hiki virtasi, Jormakka naurahtaa.

"Selvitellään"

Jormakka naulasi kauden 48 runkosarjaotteluun tehopisteet 12+9=21. Vitjazin sesonki päättyi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella SKA Pietaria vastaan voitoin 0–4, ja Jormakan kahden pudotuspeliottelun kokonaissaldona oli 0+1.

Ensi kauden osoitteesta Jormakalla ei ole tietoa.

– Nyt kun on korona päällä, en tiedä mitä seurat tekevät sopimusten kanssa. Eiköhän agentti tee työtä, ja selvitellään, mitä tulee, Jormakka kuittasi.

Urheilusuora jokaisena arkipäivänä C Morella klo 19.30 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat