Mainos

Leijonien kultalento myöhästyy tunnin – fanit alkavat kerääntyä kentälle

Finnairin erikoisvuoro AY7164 on lähtenyt hakemaan maailmanmestarit kotiin Bratislavasta.

Lennon numero on Finnairin Timo Lammin ideoima – numero 64 juhlistaa uutta kansallissankaria Mikael Granlundia. Lammi järjesti mestarit kotiin myös Tukholman Arlandasta 1995.

Kone nousi ilmaan Helsinki-Vantaalta klo 9. Bratislavasta kohti Helsinkiä on lähdetty puolen päivän jälkeen. Arvioitu saapumisaika Helsinkiin on noin kello 17.00. Aiemmin leijonalennon kerrottiin laskeutuvan noin kello 16.00.

Kentällä vielä rauhallista

Helsinki-Vantaalla päivystävän MTV3 Uutisten toimittajan Matti Nyrhisen mukaan mediaa alkaa nyt pikku hiljaa kerääntyä paikalle ja fanejakin on paikalla vasta kourallinen.

– Ei tarvitse vielä kyynärpäätaktiikkaa käyttää, mutta kyllä tänne alkaa Suomi-paitaa kerääntymään, Nyrhinen kuvailee.

– Ihmiset ovat selvästi odottavin mielin ja innoissaan. Antero Mertarannan selostuksia kuunnellaan kännykän kautta ja nostatetaan tunnelmaa.

Myös poliisi on varautunut kiekkofanien riehaan.

– Uskon, että tänne tulee paljon väkeä, poliisi on selvästikin varautunut siihen ja on varannut tilaa sille, että sankarit pääsevät turvallisesti ovista ulos. Kone laskeutuu liikelentopuolelle, jonne väkeä ei vielä ole päästetty mediaa lukuun ottamatta, ja ulkona päivystää reippaasti poliisiautoja, Nyrhinen kertoo.

Leijonille järjestetään illalla kansanjuhla Helsingissä Kauppatorilla. Juhlan järjestäjän Eastwayn arvion mukaan Kauppatorille saapuu noin 50 000 ihmistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.