Leijonien iso valopilkku myhäili tehoilujen jälkeen: "Iso kokemus"

Tappara-hyökkääjä Niko Ojamäki oli Leijonien iso valopilkku Ruotsin EHT-turnauksessa, jossa hän laukoi peräti kolme maalia. Kovin tehoilu osui sunnuntaille, kun Ojamäki iski kaksi maalia Ruotsin verkkoon. Leijonat oli lopulta parempi voittomaalikilpailun jälkeen 5-4.

Illan ensimmäisessä Ojamäki oli hereillä maalilla, kun hän jatkoi Otto Leskisen ampuman laukauksen sisään. Toisessa osumassaan Ojamäki sai apua Ruotsin puolustajalta, jonka mailan kautta kiekko meni sisään.

– Kun ampuu, niin se voi pomppia aina sisään, Ojamäki hymyili MTV Urheilulle.

Leijonat paransi selvästi otteitaan lauantain Tshekki-tappio-otteluun (1-3) nähden.

– Katselimme videoilta sitä, että miten pelasimme silloin, kun pelasimme hyvin. Käytimme niitä oppeja nyt hyväksemme. Kiekossa pysyminen oli iso juttu, Ojamäki mietti.

– Vähän sellaista irtokiekkosotaa tuo oli. Pystyimme hyvin vastaamaan Ruotsin luisteluun ja olimme tehokkaita, Ojamäki naputti sunnuntain pelin annin yhteen.

Henkilökohtaisella tasolla Ojamäki oli tyytyväinen Ruotsin turnauksen antiin.

– Tämä oli iso kokemus. Sain onnistumisia, mitä myös tarvitsee, kun pelaa tämmöisessä roolissa, missä olin täällä. Varmaan niitä tehoja myös haluttiin minulta, Ojamäki mietti.

Seurajoukkuetasolla Tapparaa edustava Ojamäki taistelee Liigan maalipörssin voitosta runkosarjan loppuvaiheilla. Ruotsin turnauksen otteiden myötä hänen nimi on varmasti esillä MM-kisavalintaspekulaatioissa.

– Ei muuta kuin eteenpäin ja mielenkiinnolla tässä odottelee tulevaa. Katsoo nyt, että miten se arki lähtee seurajoukkueessa pyörimään ja miten siellä pystyy tekemään tehoja ja auttamaan joukkuetta, Ojamäki sanoi tulevasta.   

Lue myös:

    Uusimmat