Kanada nurin! Sikamainen taklaus ja NHL-tähden munaus värittivät Tanskan yllätysvoittoa

Jääkiekon MM-kisojen A-lohkossa nähtiin maanantaina yllätys, kun Tanska kellisti Kanadan 3-2-lukemin. Kyseessä on Tanskan ensimmäinen voitto Kanadasta MM-tasolla.  

Tanska iski avauserässä kahdesti. Näistä Peter Reginin 2-0-osuma sai alkunsa Kanadan NHL-tähden Mathew Barzalin karmivasta virheestä (video alla). 

Max Comtois kavensi toisessa erässä ennen kuin sai suihkutuomion törkytaklauksesta. Vuoden takainen maailmanmestari antoi painokelvotonta palautetta ulosajonsa jälkeen (video ulosajotilanteesta pääkuvassa). 

Tanska piti pintansa päätöserässä. Mathias Bau suti 3-1-osuman ajassa 52.11 (video jutun alla), mikä riitti, sillä Kanada ei päässyt tasoihin Ryan Gravesin kavennuksen jälkeen. 

Tanska nousi 12 pisteeseen Kanadan rinnalle. Tanska voi kuitenkin vielä menettää puolivälieräpaikan huomisella päätöskierroksella, jos se häviää varsinaisella peliajalla Slovakialle. Kanadan sijoitus A-lohkossa tulee olemaan toinen, kolmas tai tämänhetkinen neljäs tila – viidenneksi se ei voi enää pudota mahdollisessa keskinäisessä vertailussa Tanskan ja Slovakian kanssa. 

MM-ohjelma tiistaina:

A-lohko
12.20 Saksa-Sveitsi
16.20 Slovakia-Tanska
20.20 Kanada-Ranska

B-lohko
12.20 Ruotsi-Latvia
16.20 Yhdysvallat-Norja
20.20 Suomi-Tshekki

Kaikki ottelut katsottavissa C Moressa! Leijonien peli myös MTV3-kanavalla. 

Lue myös:

    Uusimmat