Leijonalegendojen MM-kisoista mahalasku – tässä on toinen varma puolivälieräpari!

Leijonat pääsi äärimmäisestä painetilasta – Itävallan fiasko vapautti jättimäärän energiaa 7:52

Kanada varmisti A-lohkon voiton, kun se peittosi viihdyttävässä väännössä Tshekin jatkoajalla 4–3. Samalla varmistui, että Kanada kohtaa MM-puolivälierässä Slovakian. B-lohkossa Latvian kisat päättyvät isoon pettymykseen, viime kevään pronssimitalisti kaatui ratkaisevasti Yhdysvaltojen käsittelyssä 3–6.

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Tshekin ja Kanadan vääntö eteni maalittomana kahden ensimmäisen erän ajan. Ottelun ensimmäisen 40 minuutin aikana ei huippupaikoilla mässäilty. Tshekki esitteli kotiyleisölle kivikovan vahvistuksen, sillä Boston Bruinsin David Pastrnak pelasi kisojen ensimmäisen ottelunsa.

Päätöserässä erikoistilanteet nousivat merkittävään rooliin. Maaleja alettiin iskeä kahden ensimmäisenkin erän edestä.

Kanada siirtyi 2–1-johtoon 51 minuutin pelin jälkeen. Maalin iski Dawson Mercer. Ratkaisun makua oli hetkellisesti ilmassa nelisen minuuttia ennen loppua. Kanadan Brandon Hagel karkasi nokikkain Lukas Dostalin kanssa ja upotti 3–1-osuman.

Peli ei ollut todellakaan vielä ohi. Tshekki sai ylivoiman heti Kanadan kolmannen maalin jälkeen ja kiristi tilannetta. Kavennusmaalia haettiin riskillä ilman maalivahtia. Ondrej Palat onnistui ja toi tshekit maalin päähän.

Jäähalli oli revetä liitoksistaan ajassa 57:11. Kokenut Roman Cervenka latasi rannelaukauksen Jordan Binningtonin pään kautta verkkoon ja tasoitti trillerin 3–3:een.

Ottelu eteni jatkoajalle. Tshekki menetti jo tässä vaiheessa mahdollisuudet lohkon ykköspaikkaan.

Kanadan Cozens karkasi jatkoajalla alivoimalla ratkaisemaan 4–3-voiton nikkareille.

Lohkovoittaja Kanada kohtaa varmasti MM-puolivälierässä B-lohkon nelosen Slovakian.

Tshekki pelaa puolivälierässä joko Saksaa tai Yhdysvaltoja vastaan. Vastustaja riippuu nyt siitä, mitä Sveitsi saa iltaottelussa Leijonia vastaan aikaan. Mikäli Sveitsi ottaa Suomelta vähintään kaksi pistettä, eli voiton tavalla tai toisella, se nousee A-lohkon kakkoseksi ohi Tshekin ja välttää Yhdysvallat.

Latvian kisat pakettiin

Ostravan B-lohkossa Yhdysvallat kaatoi Latvian 6–3. Viime kisoissa sensaatiomaisen pronssin napanneen Latvian kisat päättyvät tällä kertaa jo alkulohkon viidenteen sijaan, sillä se olisi tarvinnut pohjoisamerikkalaisista kolme pistettä. Siltikin saumat jatkoon olisivat olleet vielä Slovakian käsissä. Leijonalegendat Petteri Nummelin ja Ville Peltonen kuuluivat turnauksessa Latvian valmennusryhmään.

Tuloksen myötä B-lohkon kaikki sijoitukset ovat nyt selvillä. Ruotsi on ykkönen, Yhdysvallat toinen, Saksa kolmas ja Slovakia neljäs.

Ruotsi ja Slovakia kohtaavat vielä tänä iltana, mutta ottelussa ei ole panosta. Jo aiemmin tänään selvisi, että Ruotsi kohtaa MM-puolivälierässä Suomen.

MM-kisojen puolivälierät pelataan torstaina klo 17.20 ja 21.20. Otteluaikataulu tarkentuu myöhemmin.