Mikael Granlund pimahti! Ulosajo tästä törkytempusta – Leijonat hävisi Sveitsille MM-jäällä

Mikael Granlundille ulosajo! Typerä poikittainen sveitsiläispelaajan kaulaan 2:25
Mikael Granlundille ulosajo! Typerä poikittainen sveitsiläispelaajan kaulaan

Sveitsi voitti Suomen A-lohkon päätösottelussa 3–1 ja varmisti puolivälierävastustajakseen Saksan. Ottelun kuohahduttavin tilanne nähtiin pelin viimeisillä hetkillä, kun Mikael Granlund hölmöili itsensä suihkuun.

Ottelun avauserä oli maaliton. Toisella kaksikymppisellä Sveitsi alkoi viedä peliä. Etenkin sen jälkeen, kun se onnistui iskemään avausmaalin. Kevin Fiala vei joukkueensa 1–0-johtoon ajassa 25:14. Osumaa edelsi Harri Säterin pahasti torjuma irtokiekko.

Lisää tuli vain kaksi minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa viivalaukaus yllätti Säterin.

Sveitsi kurittaa Suomea – kammolämäri ja 2–0 0:52
Sveitsi kurittaa Suomea – kammolämäri ja 2–0

Suomi oli kaventaa hetken päästä, mutta Mikael Granlundin maali hylättiin paitsiona. Leijonat sai kiekon uuniin lopulta ajassa 37:51. Jere Innala tälläsi Granlundin syötöstä ylivoimalla erätaukolukemiksi 1–2.

Vihdoin tärähtää – Jere Innala onnistuu paraatipaikaltaan 1:02
Vihdoin tärähtää – Jere Innala onnistuu paraatipaikaltaan

Päätöserässä tulikuuma Fiala latoi läpiajosta ratkaisevasti 3–1-maalin. Enempää osumia ei nähty. Sen sijaan yksi kohutilanne vielä nähtiin.

Leijonat-kapteeni Granlund turhautui pahan kerran ja tempaisi sveitsiläispelaajaa poikittaisella mailalla kaulaan, kun ottelua oli pelaamatta alle kaksi minuuttia. Granlundille tuomittiin teosta ulosajo.

Katso Granlundin törkytemppu pääkuvan videolta!

MM-kisojen lohkovaihe on nyt ohi. Leijonille se oli todella vaikea. Suomi voitti seitsemästä ottelustaan vain kolme. Voitot irtosivat Britanniasta, Norjasta ja Tanskasta.

Torstaina mitellään jo puolivälierissä. Leijonat matkustaa Ostravaan ja haastaa B-lohkon puhtaalla pelillä voittaneen Ruotsin. Sveitsi varmisti tämän illan voitollaan vastustajakseen Ostravan lohkon kolmosen Saksan.

MM-puolivälieräparit:

Suomi–Ruotsi

Kanada–Slovakia

Yhdysvallat–Tshekki

Sveitsi–Saksa

Ottelut pelataan torstaina 23.5. klo 17.20 ja 21.20. Peliaikataulu vahvistuu myöhemmin.