Leijonat-pakki ei tiennyt, että MM-puolivälieräpaikka on jo taskussa – ”En ole jaksanut miettiä”

Leijonien paikka MM-kisojen puolivälierissä on jo varma ennen kahta viimeistä peliä. Lohkovoitto on puolestaan omissa käsissä, voitot Ranskasta ja Saksasta veisivät Suomen ykkösenä jatkoon.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Ranska – Suomi sunnuntaina 19.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Tämän vuoden MM-kisoissa joukkueita ei laiteta pudotuspeleissä ”playoff-puuhun”, vaan puolivälierin jälkeen välieräparit muodostetaan alkusarjojen paremmuusjärjestyksen perusteella.

– Totta kai näitä sillä lailla miettii, että kun voittaa pelejä, on mahdollista saada parempi sijoitus. Mennään silti päivä kerrallaan, tänään on välipäivä ja huomenna pelataan. Katsotaan sitten mikä on tulos, kun pelit on pelattu, Leijonien puolustaja Mikko Lehtonen mietti lohkovoiton mahdollisuudesta.

Lehtosella ei ollut edes tietoa, että USA:n 7-1-voitto Tanskasta varmisti Leijonien jatkoon menon.

– En ole kyllä yhtään seurannut. Hyvä jos näin on, mutta emme ole hirveästi miettineet, enkä itse ole jaksanutkaan miettiä. Yleensä tulee paras tulos, kun ei hirveästi mieti eteenpäin.

– En näe sillä (pudotuspelipaikan varmistumisella) niin isoa painoarvoa. Olemme olleet hyvin vapautuneita ja peli on ollut irtonaisen näköistä, etten näe sen muuttuvan mihinkään. Toki se on meille hyvä juttu, Lehtonen miettii.

Lehtonen kuului Leijonien valtaosaan, joka ei mennyt tänään jäälle. Hän potki futista, kävi lenkillä ja punttisalilla ja hoiti päälle lihashuollot.

Puolustaja on napsinut kisoissa pisteet 1+4, joten hän on tehnyt juuri sitä, mitä häneltä odotetaan.

– Pisteitä voisi olla enemmänkin, kun katsoo miten paljon on ollut paikkoja, ja hyviä paikkoja, hän sanoo.



Lue myös:

    Uusimmat