Leijonat kokoontuu tänään Helsingissä – Patrik Laine ei mukana

Koivu ja Marjamäki: World Cup -mestaruus realismia 10:07

Patrik Laineen poissaololle on hyvä syy. Hyökkääjä tutustuu tällä hetkellä Winnipeg Jetsin NHL-organisaatioon Kanadassa.

World Cupiin valittu leijonaryhmä pitää keskiviikkona tärkeän palaveripäivän Helsingissä. Valmennusjohto pääsee kertomaan huipputurnausta koskevista yksityiskohtaisista asioista pelaajille. Joukkue tapaa iltapäivällä myös median edustajat.

18-vuotias Patrik Laine ei osallistu Leijonien palaveriin, vaan viettää tämän viikon Winnipegissä.

Tiistaina Laine vieraili Winnipegissä muun muassa joukkuekaverinsa Mark Scheifelen hyväntekeväisyysgolf-turnauksessa.

Jetsin tulokaspelaajien leiri käynnistyy sunnuntaina ja Laine on paikalla, vaikka ei kanadalaistietojen mukaan mene mukaan jääharjoituksiin. Hyökkääjä antaa vielä lepoa polvelleen, johon tehtiin pieni operaatio aikaisemmin kesäkuussa.

Jets varasi tamperelaisen oikeudet itselleen juhannuksen NHL-draftissa. Laine varattiin odotetusti ensimmäisellä kierroksella, numerolla kaksi.

Kohti World Cupia

World Cup käynnistyy Torontossa 18. syyskuuta. Suomen ensimmäinen ottelu on Pohjois-Amerikan yhdistelmäjoukkuetta vastaan. NHL:n pelaajayhdistys NHLPA on yksi turnauksen järjestäjistä, ja joukkueiden valmistautuminen turnaukseen on tarkasti säännöin määritelty.

- Meillä on kolme yhteistä harjoitusta ennen turnausta. Sitten alkavat harjoituspelit ja sitten matkustetaankin jo Pohjois-Amerikkaan, sanoi Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki Huomenta Suomen haastattelussa keskiviikkona.

Leijonilla on kolme harjoituspeliä ennen isoa turnausta. Yksi niistä pelataan Helsingissä, vastaan luistelee Ruotsi.

Leijonien valmennus ja johto piti omaa turnauspalaveriaan jo tiistaina illalla, ja jatkaa sitä keskiviikkona. Pelaajat liittyvät mukaa keskiviikkona iltapäivällä.

Pääkuvan videossa Marjamäen ja joukkueen johtoportaaseen kuuluvan Saku Koivun ajatuksia syksyn World Cupista.

Lue myös:

    Uusimmat