Leijonat-kasvo teki jäätävää jälkeä – Tappara taisteli tiukan eurovoiton

Maalivahti Christian Heljanko piti muurimaisilla otteillaan Tapparaa pystyssä, kun tamperelaiset päihittivät Adler Mannheimin jääkiekon CHL:ssä voittomaalikilpailun jälkeen 2–1.

Leijonien MM-kisamiehistöön keväällä kuulunut Heljanko pysäytti yhden rangaistuslaukauksen varsinaisella peliajalla ja viisi viidestä rankkarista voittomaalikilpailussa. 41 torjuntaa taistossa tilastoineen Heljangon ohitti vain Korbinian Holzer, joka teki saksalaisvieraiden 1–1-tasoituksen maalinedustan irtokiekosta kolmannessa erässä.

Tapparalle osui toisessa erässä Nick Halloranin laukauksen irtokiekon sisään painanut Petteri Puhakka. Voittomaalikilpailussa ainoana maalasi Nicholas Baptiste.

Hallitseva mestari Tappara on voittanut nyt kolme kolmesta CHL-ottelustaan tällä kaudella. Aiemmin se päihitti Belfast Giantsin 6–0 ja Aalborg Piratesin jatkoajalla 2–1.