Leijonapuolustaja heti NHL:ään? Valmentajalegenda jakoi ylistystä

Viime kevään MM-kisoissa Leijonien paidassa viilettänyt Juuso Riikola hurmasi heti, kun hän teki debyytin NHL-seura Pittsburgh Penguinsin paidassa. Yön harjoitusottelussa Buffalo Sabresia vastaan Riikola pääsi heti maalien makuun.

Ylälaidan videolla tiistai-illan Tulosruutu.

24-vuotias suomalaispuolustaja vastasi Penguins illan toisesta maalista. Tilanteessa hollantilaiskanadalainen hyökkääjä Daniel Sprong toimitti kiekon viivaan, mistä Riikola latasi pelivälineen verkonperukoille.

Osuma näkyy alta ja täältä.

Yön harjoitusottelussa Sabres oli lopulta parempi lukemin 3-2.

Ottelun jälkeen Riikola hehkutti Penguins-debyyttiä leveän hymyn kera.

– Vaikka hävisimme, niin olo on nyt erittäin hyvä. Oli hauska pelata tätä paitaa kantaen. Nautin siitä, Riikola sanoi Pittsburgh Post-Gazetten mukaan.

Riikola sai myös ylistystä pitkän linjan NHL-toimijalta, valmentajalegendalta Jacques Martinilta, joka toimi yön ottelussa Penguinsin päävalmentajana.

– Hänellä on hyvä peliäly, hän luistelee hyvin ja hän osaa liikuttaa kiekkoa. Se mitä näimme nyt, oli rohkaisevaa, Martin totesi.

Riikola on mielenkiintoinen suomalaistapaus uuden NHL-kauden alla. Riikola kun taistelee viimeisistä puolustajapaikoista Penguinsin kokoonpanossa.

SM-liigassa Riikola on edustanut KalPaa, jonne hän siirtyi jo C-junioriaikoina. Viime kaudella Riikola nakutti KalPan paidassa 59 runkosarjaottelussa tehot 8+16=24.

Kevään MM-kisoissa Riikola oli yksi Suomen positiivisista ilmestyksistä. Kahdeksassa ottelussa hänelle merkattiin tehot 0+2.

Lue myös:

    Uusimmat