Leijonaluotsia lyödään kovaa Ruotsin mediassa – joukkueen esitys teilattiin ja esiin nostettiin sivupesti: "Katoaa kolmeksi viikoksi keskellä talvea"

1:00
Brynäsin maalivahti Veini Vehviläinen ei onnistunut parhaalla tavalla Timrån 1–0-maalissa.

Leiijonien apuvalmentajan ja Brynäsin päävalmentajan Mikko Mannerin ylle kasataan painetta ruotsalaismediassa.

Brynäsin päävalmentajan pesti on ollut tuulinen paikka viime vuosina. Seura on antanut potkut jokaiselle luotsilleen viimeisen neljän kauden aikana. Ruotsin mediassa pidetään kättä tiukasti Brynäsin seurajohdon pulssilla, sillä SHL-kauden toisen ottelun tappio nousijajoukkue Timrålle käynnisti välittömän kritiikkiryöpyn.

– Näytti kuin joukolta pelokkaita koiria, sivalsi Hans AbrahamssonAftonbladetin kolumnissaan.

Myös Manner itse oli pettynyt joukkueensa esitykseen Timråta vastaan kärsityssä 2–4-tappiossa. 35 laukausta maalia kohti eivät riittäneet, kun Sami Rajaniemi torjui erinomaisesti Timrån maalilla.

Vastaavasti Veini Vehviläisellä ei ollut yhtä päivä Brynäsin tolppien välissä.

– Timrå oli paljon parempi, etenkin pelatessaan kiekon kanssa. Ehkä meidän pelaajamme halusivat liikaa ja yrittivät liikaa, ja keskittyminen herpaantui, Manner arvioi Aftonbladetille.

Brynäsin esityksen ohella Ruotsin mediassa on herätty ihmettelemään sitä, että Manner toden totta valmentaa myös Suomen maajoukkueessa. Se tarkoittaa sitä, että päävalmentaja on sivussa seuratoiminnasta noin kolmen viikon ajan helmikuussa, kun Pekingissä järjestetään olympialaiset.

Abrahamsson hämmästelee, kuinka ”Manner katoaa kolmeksi viikoksi keskellä talvea”, kun kausi lähenee huipennustaan.

– En ole vielä tarkistanut sitä, mutta se on noin kolme viikkoa. Olen poissa joistain otteluista, ehkä yhteensä kolmesta, Manner vahvistaa Radiosportenille.

Mannerin mukaan kuvio oli luonnollisesti selvä jo sopimusta allekirjoitettaessa. Hänen mukaansa päävalmentajan poissaolo ei ole pelkästään negatiivinen juttu joukkueen kannalta.

– Siksi meillä on koko valmennusryhmä, minä en peluuta vaihtoja. Pelaajat pelaavat. Muut valmentajat tietävät, mitä heidän on tehtävä. Näin oli myös vuonna 2018, kun valmensin Kärpissä ja olin mukana olympialaisissa. Usein se saattaa olla jopa hyvä juttu, että päävalmentaja lähtee. Kun muut valmentajat hoitavat hommaa, pelaajilla on suurempi vastuu (tekemisistään), Manner sanoo Radiosportenille.

Kauden avausottelussaan Brynäs voitti hieman yllättäen sarjan suosikkeihin lukeutuvan Frölundan, joten ensimmäisestä tappiosta voi olla vaikeaa vetää sen suurempia johtopäätöksiä. Muuta kuin sen, että Mannerin tekemisiä seurataan ruotsalaisessa valtakunnan mediassa suurennuslasin avulla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja