Leijona-vahti ajautunut vaikeuksiin Ruotsissa – suomalaishyökkääjä huippuiskussa TV-ottelun alla

Tänään C Morella näytettävässä SHL-ottelussa kohtaavat Örebro ja Brynäs. Mukana on yhteensä neljä suomalaispelaajaa.

Kotijoukkue Örebron riveistä löytyy kaksi tuoretta Leijona-nimeä, sillä Eero Kilpeläinen ja Sakari Manninen olivat mukana Karjala-turnauksessa marraskuun alkuvaiheilla.

Kilpeläinen pääsi kehiin Kanadaa vastaan, kun taas Manninen nakutti Karjala-turnauksen kolmessa ottelussa tehot 1+1.

Maajoukkuerupeaman jälkeen Kilpeläisellä on riittänyt haasteita SHL:ssä. Marraskuun 16. päivänä Kilpeläinen torjui vielä nollapelin Rögleä vastaan, mutta sen jälkeen torjuntaprosentit ovat jääneet varsin nihkeiksi (85,71, 78,57 ja 80,00). Pahin romahdus tapahtui toisessa Rögle-ottelussa, jossa Kilpeläinen ohitettiin peräti kuudesti.

Edellisessä ottelussa Färjestadia vastaan Kilpeläinen vaihdettiin kesken kaiken maalille.

Örebron hyökkäyksen puolella Manninen oli iskussa heti maajoukkuetauon jälkeen, kun hän keräsi kasaan tehot 1+2 Skellefteåta vastaan. Sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Neljässä ottelussa Manninen on kerännyt kasaan vain yhden syöttöpisteen.

20 ottelun jälkeen Mannisen tehot ovat 4+8=12.

Örebron hyökkäyksestä löytyy myös toinen suomalaisnimi; Jere Sallinen. Leijonista tuttu hyökkääjä kunnostautui Mannisen kanssa Skellefteå-ottelussa, sillä silloin Sallinen paukutti kaksi maalia. Tuoreimmissa peleissä myös Sallisen tehot ovat olleet kadoksissa. Neljässä viimeisimmässä pelissä ex-Jokeri-hyökkääjälle on kertynyt kasaan yksi syöttöpiste.

Alkukauden 20 ottelussa Sallinen on nakuttanut tehot 5+4=9.

Tällä hetkellä Örebro on alemman pudotuspeliviivan päällä, sijalla kymmenen.

Brynäsin puolella Juuso Ikonen on ollut näkyvä hahmo viime kierrosten aikana. Ikonen on parhaillaan kolmen ottelun pisteputkessa. Tämän vireen aikana 22-vuotiaalle hyökkääjälle on merkattu upeat tehot: 2+4.

Viime kaudella Brynäsiin siirtynyt Ikonen on nakuttanut 18 ottelussa tehot 6+7=13. Tällä hetkellä Ikonen on Brynäsin toiseksi paras pistemies heti NHL:stä tutun Aaron Palushajin jälkeen.

Joukkuetasolla Brynäsillä on riittänyt vaikeuksia. Tällä hetkellä se on kolmanneksi viimeisenä, sijalla 12. 

Suora lähetys Örebron ja Brynäsin ottelusta alkaa C More Sport 2 -kanavalla sekä cmore.fi -suoratoistopalvelussa kello 19.00. 

TV-ohjelmat: Jääkiekko

    Ei tulevia TV-esityksiä

    Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

  • Lisää TV-lähetyksiä

Lue myös:

    Uusimmat