Lehtikeisari Urpo Lahtisen elämästä tehdään sarja – pääosassa Aku Hirviniemi

Suomalaisesta lehtikeisarista Urpo Lahtisesta tehdään C More -alkuperäissarja, joka sijoittuu villille ja estottomalle 1970-luvulle. Hymyä!-sarjan pääosissa muun muassa Aku Hirviniemi, Janne Kataja, Ilari Johansson ja Elsa Saisio. 

Ensi vuonna C More -palvelussa saa ensi-iltansa Urpo Lahtisesta kertova sarja. Hymyä! on suomalaisesta lehtimiehestä Lahtisesta, josta kasvoi koko Suomen tuntema mediakeisari. Draamasarja kertoo fiktiivisesti Lahtisen ja hänen hilpeän ystäväpiirinsä valloituksista, niin bisneksessä kuin elämässä.

Tarina sijoittuu 1970-luvulle, jolloin Lahtisen Lehtimiehet Oy eli loistokkainta aikaansa ja sen julkaiseman Hymy-lehden sivut täyttyivät toinen toistaan ihmeellisimmistä tarinoista seuraelämän ollessa vapaata ja estotonta. Lahtisen siviilielämä puolestaan kokee mullistuksen perheen hajotessa – hän on juuri muuttanut erilleen elämänsä suuresta rakkaudesta, Hymy-vaimosta, ja yrittää päästä sinuiksi uuden elämäntilanteensa kanssa.

Perhekuvioiden lisäksi sarjassa seurataan Hymy-lehden persoonallista toimittajakuntaa sekä Lahtisen vaikuttavaa ystäväpiiriä, johon kuuluivat aikansa tunnetuimmat julkkikset, kuten Ursula Rainio ja Monsieur Mosse. Liikekumppaneista mukana nähdään muun muassa Armi Ratia, Jörn Donner ja Kalevi Keihänen, joiden kanssa tuli perustettua ohimennen myös Tahkon laskettelukeskus. 

Sarjan ohjauksesta vastaa Jäppi Savolainen, kuvauksesta Teppo Högman ja pääkäsikirjoittajana toimii Outi Keskevaari.

–1970-luku oli ilmapiiriltään samaan aikaan naiivi ja röyhkeä, ja Hymy kuvasi aikaa täydellisesti. Lehti oli yhdistelmä napakkaa yhteiskuntakritiikkiä, häpeilemätöntä sosiaalipornoa ja lapsellista hassuttelua. Yksityisyydensuojaa ei tunnettu ja sen kokivat nahoissaan niin julkkikset kuin taviksetkin, eikä totuudellakaan ollut aina niin väliä, kun tavoitteena oli lehden levikin kasvattaminen, pääkäsikirjoittaja Keskevaari kuvailee.

– Entisenä toimittajana on ollut kiehtovaa päästä sukeltamaan aikansa kuuluisimman lehden ja sen tekijöiden maailmaan.
 

Hymyä!-sarjan rooleissa nähdään näyttävä kattaus Suomen eturivin näyttelijöitä. Aku Hirviniemi nähdään pääroolissa Urpo Lahtisena, Janne Kataja näyttelee julkkiskampaaja Monsieur Mossea,Ilari Johansson mediapersoona Veikko Ennalaa, Elsa Saisio ex-vaimo Hymy Lahtista, Pihla Maalismaavuoden 1970 Miss Suomi Ursula Rainiota, ja Satu Silvo, Markku Pajala, Heikki Kinnunen ja Kalle Lamberg näyttelevät Hymyn toinen toistaan skuupinnälkäisempiä toimittajia. Sarjassa tulee vilahtamaan näyttelijöinä myös muita tunnettuja nimiä sekä lisäksi henkilöitä Lahtisen perhepiiristä. 

– Urpo Lahtinen oli mies, joka oli tottunut saamaan kaiken mitä halusi. Mutta elikö hän sittenkään sellaisen elämän kuin olisi todella halunnut? Hymyn imperiumi kätkee taakseen niin vaikuttavia ihmiskohtaloita ja tarinoita, että tähän produktioon on ollut uskomattoman hienoa hypätä mukaan. Urpo Lahtisen karismaattiset saappaat ovat valtavat täytettäväksi ja juuri siksi tämä rooli on upea haaste, Lahtisen roolissa nähtävä Hirviniemi kertoo.

C More -alkuperäissarjan kuvaukset ovat alkaneet Tampereella eilen, ja ensimmäisenä vuorossa on ollut Mustavuorella kuvatut, Tahko-hiihtokeskuksen avaamiseen liittyvät osuudet. Ensimmäisenä kuvauspäivänä päänäyttelijöiden lisäksi paikan päällä pyörähtivät muun muassa Ismo Apell näyttelemässä Kalevi Keihästä, Karoliina Kudjoi Armi Ratiaa sekä Eino Heiskanen Jörn Donneria. Kuvaukset jatkuvat Pirkanmaalla huhtikuun loppupuolelle saakka. 

Hymyä!-draamasarja julkaistaan C More -suoratoistopalvelussa vuonna 2022. Hymyä! on C More -alkuperäissarja. Sarja nähdään myöhemmin myös MTV:n kanavilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja