Mainos

Lehti: Teslan uutuusmallissa vakavia ongelmia

Teslan Model 3 on aivan nurkan takana, mutta mikäli se seuraa Model X:n renkaanjäljissä, saattaa edessä olla vaikea tie, kertoo teknologiajulkaisu Wired.

Teslan mukaan lokakuussa julkaistun Model X:n kanssa on ollut "joitain ongelmia", mutta ne koskettavat valmistajan mukaan vain pientä osaa autoista.

Asiakkailla on ollut ongelmia muun muassa erikoisten, ylöspäin aukeavien takaovien kanssa. Ovien tunnistimien pitäisi huolehtia siitä, etteivät ovet kolhi seiniä, muita autoja tai esimerkiksi autotallin kattoa, mutta jotkin asiakkaat ovat kertoneet kolhuja tulleen.

Wired listaa viisi kohtaa, jotka ovat sen mielestä vielä takaovien ongelmiakin suurempia epäkohtia.

1. Auto myöhästyi pahasti

Kun Teslan toimitusjohtaja Elon Musk esitteli Model X:n ensimmäistä kertaa, lupaili hän sitä vuoden 2014 alkuun. Sitten vuoden loppuun. Sitten vuoden 2015 alkuun.  Lopulta auto oli yhdysvaltalaisten kuluttajien saatavilla viime lokakuussa. Suomessa auto ei ole vieläkään tarjolla. 

2. Kuljettajat kärsivät näköhäiriöistä

Helmikuussa Musk kertoi, ettei valmistaja tarjoa autoa medialle arvioitavaksi, koska jo valmiiksi suurta kysyntää oli hillittävä. 

Omistajat ovat raportoineet, että Model X:n tuulilasi aiheuttaa etenkin pimeällä näköhäiriöitä, kuten kahtena näkemistä.

3. Jäätyvä näyttö

Auton sisätiloja hallitsee valtava, 17-tuumainen näyttö, josta hallitaan suurinta osaa auton toiminnoista. Siksi onkin erityisen ikävää, että näytön on raportoitu jumiutuvan ajoittain. Teslan mukaan ongelma on mahdollisesti ratkaistavissa järjestelmäpäivityksellä. 

4. Ikkunat eivät avaudu tai sulkeudu

Useat omistajat ovat kertoneet, etteivät heidän autojensa ikkunat joko avaudu tai sulkeudu, kuten pitäisi. Erään omistajan mukaan Tesla korjasi hänen autonsa ikkunaongelman nopeasti, mutta se vaati käyntiä korjaamolla.

5. Kolmannen penkkirivin ongelmat

Seitsenpaikkaisen auton kolmannen penkkirivin on havaittu pettävän esimerkiksi onnettomuustilanteissa. Euroopassa tehtyjen testien vuoksi Tesla kutsui takaisin kaikki 2 666 toimittamaansa Model X -mallia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.