Lehti: Satu Silvo käräjillä 50 000 euron velkariidasta

Näyttelijä Satu Silvon vanhoja velkariitoja käsitellään Kuopion käräjäoikeudessa, Ilta-Sanomat kertoo. Riita koskee Silvon emännöimän hyvänolon keitaan velkoja. Perustamisvaiheen liikekumppani vaatii Silvolta, tilat omistavalta kiinteistöyhtiöltä sekä parilta muulta yksityishenkilöltä 50 000 euron saatavia.

Asian tiimoilta on paljastunut, että vanhan vaivaistalon ostanut kiinteistöyhtiö oli jo alusta saakka konkurssikypsä. Yhtiö on päässyt jaloilleen vasta, kun näyttelijättären elämänkumppani, asianajaja Juha Rantasila, sijoitti yhtiöön omia rahojaan.

Silvon puoliso Rantasila toteaa Savon Sanomille, että näyttelijätär omistaa kiinteistöyhtiöstä 7–8 prosentin osuuden. Naisen ex-liikekumppani antoi vuonna 2002 kaksi lainaa, johon velkomuskanne perustuu.

Rantasila pitää velkomusta kunnianvastaisena ja arvottomana, koska ex-liikekumppani on tiennyt vuosien ajan kiinteistöyhtiön olleen konkurssikypsä. Rantasila pitääkin kannetta vanhentuneena, sillä miehen mukaan lainat ovat erääntyneet maksettaviksi jo alkuvuodesta 2003.

Ex-liikekumppani muistutti velasta vasta kun siihen oli sijoitettu runsaasti uutta pääomaa. Velka vanhenee nykyisen lain mukaan kolmen vuoden kuluttua erääntymisestä, ellei velasta ole muistutettu. Tuomio annetaan uudenvuodenaattona.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat