F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lehti: Lewis Hamilton saanut Mercedekseltä kylmän tarjouksen

5:17
Oliko Red Bullin voitto vain silmänlumetta? - Nikin nopeat puntaroi tulevan F1-kauden voimasuhteita

Aiemmin jouluksi odotettu Lewis Hamiltonin jatkosopimus Mercedeksen kanssa on viivästynyt neuvotteluiden pysähdyttyä sopimuksen kestosta kertovaan pykälään, uutisoi hollantilaislehti De Telegraaf.

Lehti kertoo lähteisiinsä nojaten, että Mercedes olisi tarjonnut seitsenkertaiselle maailmanmestarille vain vuoden mittaista jatkosopimusta. Hamiltonin tarkoituksena on ollut useamman vuoden mittainen diili.

F1-sivusto Formula1News.co.uk tiedusteli asian paikkaansa pitävyyttä Mercedeksen viestintäosastolta. Vastaus oli varsin diplomaattinen.

– Emme kommentoi spekulaatioita ja huhuja, ja niitä riittää juuri nyt. Tätä ei kuitenkaan pidä ymmärtää vihjeenä siitä, että De Telegraaf olisi oikeassa; meidän käytäntömme on vain yksinkertaisesti, ettemme osallistu spekulointiin, talli vastasi.

De Telegraaf kertoo, että myös Hamiltonin palkkapyyntö on aiheuttanut neuvotteluissa ongelmia.

Lewis Hamiltonin jättimäinen, mediatietojen mukaan peräti yli 40 miljoonaan dollariin eli noin 33 miljoonaan euroon kohoava palkka on F1-sarjassa omaa luokkaansa. Mercedeksellä on paineita pienentää palkkakulujaan nykyisessä taloustilanteessa, ja sarjaan on tulossa myös kuljettajien palkkakatto kaudesta 2023 alkaen.

Tällä saattaa olla yhteys Mercedeksen antaman vuoden mittaisen sopimustarjouksen kanssa. Kaudesta 2023 eteenpäin tiimeillä olisi käytettävissään kahden kuskinsa palkkoihin yhteensä 30 miljoonaa dollaria eli noin 25 miljoonaa euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja