F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Sivusto: Mercedes tyrmää huhut Lewis Hamiltonin sopimusneuvotteluista

1:34
Insertti: Lewis Hamilton nousi Michael Schumacherin rinnalle F1-mestaruuksissa. Mutta kumpi – tai kuka – on kaikkien aikojen suurin?

Huhut Lewis Hamiltonin jatkosopimuksesta käyvät kuumina, mutta Mercedeksen mukaan syytä huoleen ei ole.

Mercedes vakuuttaa, ettei pitkittyneissä neuvotteluissa ole mitään ihmeellistä. Muun muassa Planet F1 -sivusto kertoo, että viime viikkoina kiertäneet huhut ovat tallin edustajan mukaan ”pelkkää fiktiota" eikä ensi kauden kuljettajakokoonpanosta ole "mitään syytä olla huolissaan”.

Italialaisessa Corriere dello Sport -lehdessä aiemmin esillä olleiden tietojen mukaan yksi sopimusluonnos olisi ollut jo valmiina allekirjoitettavaksi mutta emoyhtiö Daimler veti marraskuussa sopimuksen pöydältä liian pitkänä ja rahakkaana.

Niin ikään italialaisen Motorsport-sivuston mukaan neuvotteluissa hiertäisi se, että Hamilton ei ole valmis joustamaan riittävästi omista ehdoistaan, muun muassa palkkavaatimuksestaan.

Yhtenä ratkaisuna neuvotteluiden mahdolliseen pattitilanteeseen on pidetty sitä, että kun brittiläinen kemikaalijätti Ineos osti loppuvuodesta kolmanneksen Mercedeksen F1-tallista, yrityksen perustaja, pääomistaja, puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, miljardööri Jim Ratcliffe voisi kaivaa omasta taskustaan sen summan, joka erottaa Hamiltonin palkkapyynnön Mercedeksen kipurajasta.

Osapuolilla on vielä hyvin aikaa päästä sopuun. Kauteen 2021 valmistavat talvitestit on tällä tietoa määrä ajaa maaliskuun ensimmäisellä viikolla joko Bahrainissa tai Barcelonassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja