Mainos

Lehti: Lääkäri lähetti vauvan kotiin - päätyi sairaalan tehohoitoon

Tuusulassa on paljastunut useita lääkärien hoitovirheistä johtuneita tragedioita.

Kertomukset hoitovirheistä tulivat esiin sen jälkeen, kun Keski-Uusimaa-lehti kertoi, että neljä tuusulalaislääkäriä oli peräperään määrittänyt 11-vuotiaan tuusulalaistytön keuhkokuumeen astmaksi.

Eräs esiin tullut tapaus koskee muun muassa vauvaa, joka päätyi tehohoitoon sen jälkeen, kun lääkäri oli lähettänyt tämän kotiin.

Terveyskeskuslääkäri passitti vastaanotolle tuodun yksivuotiaan kotiin sen jälkeen kun oli diagnosoinut, että tällä olisi korvatulehdus. Vanhemmat veivät lapsen kuitenkin kodin sijasta Hyvinkään sairaalaan. Sairaalassa vauva päätyi hengityskoneeseen astman vuoksi. Tapaus sattui kaksi vuotta sitten.

Toisessa tapauksessa terveyskeskuslääkäri kuittasi tuusulalaisäidin keuhkokuumeen toteamuksella: "Teillä on kuumemittari rikki". Lääkäri lähetti naisen terveen papereilla kotiin. Nainen meni kuitenkin uudestaan lääkäriin, jolloin selvisi, että kuumetta oli lähes 40 astetta.

Kaikissa tapauksissa sekä potilaat että heidän perheensä kärsivät hoitovirheistä johtuneesta sairastelusta viikkoja. Joissakin tapauksissa väärät diagnoosit ovat johtaneet potilaan hengenvaaraan.

Tapauksista kertoi sanomalehti Keski-Uusimaa eilen.

(MTV3)

Lue myös Keski-Uusimaa

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.