Lehti: Jääkiekon MM-kisat pois Valko-Venäjältä – kaksi tai kolme muuta vaihtoehtoa

Sveitsiläislehti Watson kertoo, että ensi kevään jääkiekon MM-kisat siirtyisivät pois Valko-Venäjältä.

Lehden toimittajan Klaus Zauggin mukaan kisoja ei järjestettäisi Valko-Venäjällä. Maan asemasta järjestäjän on jo keskusteltu pitkään vallitsevan poliittisen tilanteen vuoksi. Virallista päätöstä kisojen kohtalosta ei ole toistaiseksi tehty, mutta muiden vaihtoehtojen kartoitus on käynnissä. 

Yksi asia on kuitenkin selvää. MM-kisat tullaan järjestämään.

– Meillä ole varaa olla järjestämättä kaksia kisoja peräjälkeen. Jos se on tarpeen, niin järjestämme turnauksen ilman yleisöä. Se on vielä avointa, että laitetaanko joukkueet "kuplaan", kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel sanoo.

Fasel toivoo, että huhtikuuhun mennessä olisi mahdollista rokottaa osallistujat ja välttää "kupla" sen ison hintalapun vuoksi. Zauggin mukaan Fasel tietää, että Minsk ei ole enää vaihtoehto. Hän sanoo, että vaikka maan presidentti Aljaksandr Lukasenka eroaisi, ei poliittisessa tilassa välttämättä päästäisi normaaliin.

Zaugg jatkaa, että Fasel lentää nyt Minskiin kertomaan virallisesti, että kisoja ei tulla järjestämään Valko-Venäjällä. Latvia voisi mahdollisesti isännöidä kisoja yksinään, mutta maassa on vain yksi areena, jossa on yli 10 000 katsojan kapasiteetti. Faselin mukaan MM-kisojen järjestäminen Pohjoismaissa ei ole vaihtoehto, sillä Suomi isännöi ksioja vuonna 2022 ja Ruotsi vuonna 2025.

Latvian lisäksi muita vaihtoehtoja ovat Tshekin Praha ja Slovakian Bratislava. 

– Kun otetaan huomioon olosuhteet, niin MM-kisat Slovakiassa tai Tshekissä voisivat olla mahdollisia, Fasel kertoo.

Maiden yhteiskisat olisivat myös mahdolliset. Kisojen järjestämiskulut ovat myös merkittävä tekijä. Kisojen järjestäminen Tshekissä tai Slovakiassa on huomattavasti halvempaa, kun esimerkiksi verrataan Tanskan tai Saksan MM-kisoihin.



Lue myös:

    Uusimmat