Mainos

Lehti: Israelin vetäytyminen Länsirannalta jäissä

Haarezin mukaan hallituksen asialistan kärjessä on nyt Hizbollahin iskuista kärsineen Pohjois-Israelin taloudellinen elvyttäminen.

Israelin pääministerin Ehud Olmertin Länsiranta-vetäytymissuunnitelma on pantu toistaiseksi jäihin Libanonin kriisin takia, kertoo sanomalehti Haaretz.

Lehden mukaan hallituksen asialistan kärjessä on nyt Hizbollahin raketti-iskuista kärsineen Pohjois-Israelin taloudellinen elvyttäminen. Olmert päätti suunnitelman jäädyttämisestä keskusteltuaan ministerien ja Kadima-puolueensa edustajien kanssa.

Olmertin hahmottelemassa suunnitelmassa Israel vetäytyisi osasta Länsirannan siirtokuntia, vahvistaisi suurimpia asutuskeskuksia ja määrittelisi tarpeen vaatiessa yksipuolisesti rajansa palestiinalaisalueiden kanssa. Suunnitelman täytäntöönpanoa ei ole ehditty vielä aloittaa.

Israel isku yöllä Gazaan

Israelin yöllä tekemä ilmaisku Gazan kaistalle on tuhonnut rakennuksen, jossa armeija sanoo kapinallisten valmistaneen raketteja. Sairaalalähteiden mukaan kolme ihmistä loukkaantui hyökkäyksessä.

Palestiinalaisten silminnäkijöiden mukaan iskussa tuhoutui metallityöpaja. Pajan omistaja kiisti yhteydet kapinallisiin.

Israelin armeija on operoinut Gazassa sen jälkeen, kun palestiinalaistaistelijat kesäkuussa surmasivat kaksi israelilaissotilasta ja sieppasivat kolmannen.

Operaatiossa on YK:n mukaan saanut surmansa 180 palestiinalaista, joista 40 on lapsia. Yli 620 ihmistä on haavoittunut. Israel puolestaan on menettänyt yhden sotilaan kaatuneena ja 25 haavoittuneina.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.