Mainos

Lehdet: 1 300 kalkkunaa kuoli äkillisesti Teuvalla – säikähtivät ilmeisesti lentokonetta

Keskiviikkoaamuna teuvalaisen lintutilan rauhaa rikkoi lentokoneen pauhu. Hetkeä myöhemmin tilan omistaja löysi lintuhallista 1 300 kuollutta kalkkunakukkoa. Asiasta ovat uutisoineet muun muassa Ilkka ja Maaseudun Tulevaisuus.

Kalkkunatuottaja Tarja Uusitalo huomasi vahingon, kun vedenkulutusta seuraavan järjestelmän luvut poikkesivat tavanomaisesta. Kun hän meni tarkistamaan tilannetta, hän huomasi nurkassa ison kasan kuolleita lintuja.

Linnut olivat ilmeisesti säikähtäneet yli ajaneen lentokoneen ääntä ja juosseet paniikissa toistensa päälle. Lintuja oli neljässä kerroksessa, joista päällimmäisenä olleet olivat hengissä, Uusitalo kertoo Ilta-Sanomille.

Uusitalon poika oli nähnyt hieman aikaisemmin kalkkunahallin yli lentävän lentokoneen.

Ilta-Sanomien haastatteleman Suomen Siipikarjaliiton toiminnanjohtaja Hanna Haminan mukaan yllättävä äkillinen ääni voi aiheuttaa siipikarjassa paniikkia. Silloin ne lähtevät usein rynnimään samaan suuntaan, jolloin osa voi tallautua muiden jalkoihin.

Vastaavanlaisia tapauksia on ilmennyt siipikarjan parissa aiemminkin, mutta useimmiten pienemmässä mittakaavassa.

Maaseudun tulevaisuuden mukaan lintukuolemista aiheutunut taloudellinen vahinko on ainakin 25 000 euroa. Uusitalo aikoo tehdä asiasta rikosilmoituksen.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.