Emäntä säikähti helinää: Kookas petolintu syöksyi kohtalokkaasti ikkunan läpi niin lujaa, että lasin paloja löytyi pitkältä talon sisältä

Juvan Lehtiaholla pelastuslaitos kohtasi vaarallisen nopean linnun, joka oli syöksynyt suin päin keittiön ikkunan läpi, kertoo Etelä-Savon pelastuslaitos.

Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 10.30. Pelastuslaitoksen mukaan talon emäntä oli havahtunut voimakkaaseen ääneen ja ikkunalasien helinään. Pelastuslaitoksen mukaan asukas säikähti pahanpäiväisesti.

– Säikähdyksestä toivuttuaan talon emäntä havaitsi suurikokoisen kanahaukan lentäneen kolmikerroksisen ikkunan lävitse sisään talonsa keittiöön. Kanahaukan vauhti oli törmäyshetkellä ollut oletettavasti varsin huima, sillä ikkunalasin paloja oli sinkoutunut törmäyksen voimasta pitkälle talon sisälle, Pelastuslaitos kertoo.

Kanahaukka vammautui vakavasti ja menehtyi onnettomuuspaikalle. Haukan pelastamiseksi ei laitoksen mukaan ollut mitään tehtäväksi palokunnan saapuessa paikalle.

Kanahaukkoja tavataan paikoin metsästysreissuilla myös kaupungeissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Kanahaukka saalisti Helsingin keskustassa 0:33

Pelastuslaitos arvioi Heinolan lintutarhan konsultaation perusteella, että nuori kanahaukka olisi ollut saalistusreissulla törmätessään ikkunaan.

Pelastuslaitos kertoo, että sitä on viime päivinä työllistänyt myös muunlaiset eläimenpelastustehtävät, kuten hirvien pelastaminen jäistä.

Lue myös:

    Uusimmat