Mainos

Legot saavat täystyrmäyksen tutkijalta – syyttää leluyhtiötä seksismistä

Asiantuntijoiden mukaan lasten keskuudessa suositut Lego-setit kannustavat tyttöjä ja poikia leikkimään eri tavalla.

Muoviset rakennuspalikat ovat olleet suosittuja lasten keskuudessa jo vuosikymmenten ajan, mutta nyt tutkijat ovat tulleet siihen tulokseen, että niillä leikkiminen ei ehkä olekaan niin viatonta kuin voisi olettaa.

Yhdysvaltalaistutkijoiden mukaan tyttöjen leikeissä pääroolissa on kodinhoito ja meikkaus, kun poikia kannustetaan puolestaan olemaan rohkeita sankareita. Kalifornian yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan pojille suunnatuissa Legoissa esiintyy ammatteja, joita ei tytöille suunnatuissa seteissä näe. Näitä hahmoja ovat muun muassa astronautit, palomiehet ja lääkärit.

– Jos katselemme näitä erilaisia settejä, huomaamme, että poikia kannustetaan ajattelemaan itse. Aivan kuin asiantuntijoita, joilla on korkea koulutus. He ovat ammattilaisia, jotka voivat kohdata vaaran. He ovat arkkitehtejä, seikkailijoita ja jopa kilpa-autoilijoita, tutkimuksen johtaja Stephanie Reich selittää.

– Tytöt, jos heillä on edes ammattia, ovat leipureita, muotisuunnittelijoita tai palvelualalla. He harjoittavat taitojaan ja yrittävät kovaa, mutta he eivät ole asiantuntijoita samaan tapaan kuin pojat, Reich lisää.

Tutkija kertoo olevansa pettynyt siihen, että iso leluyhtiö haluaa toiminnallaan ruokkia sukupuolirooleja sen sijaan, että se kannustaisi tyttöjä tieteen ja tekniikan työpaikkojen pariin. 

Leluyritys ei ole tutkijan kanssa asiasta samaa mieltä. Yrityksen tiedottajan mukaan heidän pyrkimyksenään on luoda luovia elämyskokemuksia kaikille lapsille kulttuurista, kiinnostuksen kohteista ja sukupuolesta riippumatta.

Lähde: Dailymail 

Löytyykö sinua kotoasi näitä suosittuja palikoita? Jos näin on, siinä tapauksessa tämä video kannattaa ehdottomasti katsoa!

0:39

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.