Legendaarisia aprillipiloja: "Olutta hullun halvalla, vain pantin hinnalla"

Hyvää aprillipäivää! Vasenkätisten hampurilainen, satoa tuottava spagettipuu sekä hullun halpa olut ovat ruokaan liittyvien aprillipilojen ehdottomia klassikoita.

Oma hampurilainen vasenkätisille

Vuonna 1998 hampurilaisketju Burger King julkaisi koko sivun mainoksen amerikkalaisessa sanomalehdessä, jossa kerrottiin ravintolan uudesta vasenkätisille suunnatusta Whopper-hampurilaisesta.

Mainoksen mukaan vasenkätisten Whopper on muuten samanlainen kuin alkuperäinenkin hampurilainen, mutta sen täytteitä on käännetty 180-astetta. Näin täytteiden paino jakautuu tasaisesti hampurilaisessa myös vasenkätisillä, eivätkä kastikkeet ja muut täytteet valu ikävästi purilaisen oikealta puolelta ohi. Seuraavana päivänä tuhannet vasenkätiset jonottivat Burger Kingiin saadakseen uudenlaisen hampurilaisen, kunnes kuulivat karun totuuden.

Spagettipuut saivat Britannian sekaisin

Vuonna 1957 toteutettiin ehkä kaikkien aikojen aprillipila ruokaan liittyen. BBC:n uutisohjelmassa onnistuttiin nimittäin vakuuttamaan ihimisille, että spagettia voi kasvattaa puussa. Uutiskanavan toimittajat tekivät runsaasti töitä onnistuneen pilan eteen: He matkustivat varta vasten Sveitsiin kuvaamaan uutispätkää suuresta "spagettisadonkorjuusta". Toimittajat ripustivat keitettyä spagettia puun oksille ja kuvasivat, kuinka paikalliset naiset keräsivät pastaa puista koreihin.

Uutislähetyksen jälkeen BBC:n puhelinlinjat tukkeutuivat soitoista, jossa kysyttiin vinkkejä spagettipuun kasvattamiseen. Soittoja tuli niin paljon, että toimittajat paljastivat lopulta pilan ennen iltauutislähetystä. Tästäkin huolimatta innokkaiden spagettikasvattajien soitot jatkuivat päivästä toiseen. Lopulta BBC:n henkilökunta kyllästyi soittoihin ja vastasi jokaiselle kysyjälle: "Laita yksi spagetti tomaattikastiketta täynnä olevaan purkkiin ja toivo parasta".

Halpa olut sai helsinkiläiset rynnimään bensa-asemalle

Suomessakin on nähty useita menestyksekkäitä ruokaan liittyviä aprillipiloja. Vuonna 2008 Radio Rock onnistui huijaamaan useita janoisia helsinkiläisiä, kun lähetykseen soittanut "kuulija" raportoi hullun halvasta oluesta.

– En tiedä johtuuko tämä nyt niistä uusista muovipulloista, mutta Mechelininkadun Essolla myydään nyt näitä vanhoja lasipulloja pois pelkän pantin hinnalla - eli kymmenellä sentillä, kanavalle soittanut "Tuomas" kertoi.

Pilaa jatkettiin vielä lähettämällä kanavan Sika-Harri paikan päälle raportoimaan oluttarjouksesta. Lopulta Mechelininkadun Essolle muodostuikin melkoinen jono ja puhelinlinjat tukkeutuivat olutkyselijöistä.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja