Legendaarisen Piritorin nimeksi Jari Sillanpään aukio? Uutta nimeä ehdotettu niin usein, että Google uskoo sen olevan totta

Sörnäisten metroaseman vieressä sijaitsevaa Vaasanpuistikkoa kutsutaan kansan keskuudessa Piritoriksi. 

Helsinginkadun ja Vaasankadun kohtaamispiste on saanut epäimartelevan nimityksen vauhdikkaan ilmapiirinsä vuoksi. Sana piri viittaa huumeisiin, erityisesti amfetamiiniin ja Vaasanpuistikossa ainetta niin käytetään kuin kaupataan. 

Iskelmätähti Jari Sillanpää lienee tällä hetkellä Suomen tunnetuin kristallin, eli metamfetamiinin käyttäjä. Sillanpää myönsi olevansa narkomaani suorassa Enbuske, Veitola & Salminen -lähetyksessä sen jälkeen, kun tulli oli löytänyt hänen hallustaan ainetta lentokentällä. 

Alkuvuodesta käräjäoikeus tuomitsi Sillanpään liki 24 000 euron sakkoihin huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta. Sillanpää ajoi autoa Helsingin keskustassa metamfetamiinin vaikutuksen alaisena.

Internetin irvileuat inspiroituivat Sillanpään päihteiden käytöstä niin, että moni ehdotti Piritorille uutta nimeä: Jari Sillanpään aukio. Nimeä on ehdotettu niin monesti, että kun Googlen hakukenttään kirjoittaa Jari Sillanpään aukio, haku paikantaa paikaksi Piritorin. 

Eräässä arvostelussa paikkaa kuvataan mukavaksi toriksi, jolla voi tavata puheliaita paikallisia ja jossa viihtyy kaikenikäiset. Arvostelussa kerrotana myös, että aukio on nimetty suomalaisen poptähden, kulttuurisen vaikuttajan ja idolin mukaan. 

Katso videolta Jari Sillanpään haastattelu Enbuske, Veitola & Salminen -keskusteluohjelmassa. 

Lue myös:

    Uusimmat