Mainos

Legendaarisen luurin paluu sai Nokia-fanit sekaisin – mikä vanhoissa luureissa oikeasti viehättää?

Ilmeisen kaivatun Nokia 3310 -kännykän paluu osoittaa retroluurille selvää kysyntää markkinoilla. Mistä Nokia 3310 -puhelinten viehätys oikein kumpuaa?

Nykyisiä älypuhelimia ei oikein voi verratakaan parinkymmenen vuoden takaisiin kännyköihin. Tässä voi kuitenkin piillä yksi ajatus retrokännyköiden suosioon: aina eteenpäin kehittyvä teknologia ei ole yhtä kuin merkki edistyksestä.

Suosiota pohti hiljattain myös suositussa LinkedIn-kolumnissaan Neil Hughes. Kolumnista kirjoitti Suomessa myös Kauppalehti.

Nokia 3310 oli ensinnäkin aikansa suosikkiluuri, josta parhaimpina puolina ihmisten mieliin ovat jääneet pitkä akunkesto, rikkoutumaton rakenne ja yksinkertainen käyttöliittymä. Lisäksi 3310 oli monelle ensimmäinen kännykkä, jolle todella menetti sydämensä. Harva vaihtoi puhelimen uudempaan pakon edestä: monen pöytälaatikosta saattaa löytyä yhä edelleen täysin toimiva Nokia, joka tuntuu kestävän lähes mitä vain.

Lisäksi nostalgian nälkäisiä houkuttaa varmasti myös kännykän hinta: suomalaisvalmistaja HMD Global Oy tuo 3310:n markkinoille 59 euron hinnalle, mikä lienee myös yksi syy nostalgisen puhelimen aiheuttamaan innostukseen. Puhelimen kohdeyleisöön liittynevät myös tekniikkaintoilijat, joille Nokia 3310 saattaisi toimia oivana kakkosluurina. Puhumattakaan heistä, jotka aidosti kaipaavat 3310:n kaltaista luuria.

Hughes arvelee nimittäin retroinnostuksen olevan merkki myös kuluttajien toiveista: älypuhelinten aikakautena kuluttajat selvästi kaipaavat parempaa akunkestoa, kestävyyttä ja luotettavuutta kännykältään. Näitä toiveita täyttävää puhelinta tuntuu olevan lähes mahdotonta löytää markkinoilta.

Muiden muassa Nokia 3310 esitellään Barcelonassa sunnuntaina alkavassa Mobile World Congress -tapahtumassa. Puhelimen tarkemmista tiedoista ja ominaisuuksista ei ole vielä kerrottu tarkemmin. 

***

1:50

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.