Legendaarinen laite lähtee yllättäen Linnanmäeltä: "Monien suosikki"

Linnanmäki tiedottaa poistavansa huvipuistosta legendaarisen laitteen.

Suomen vanhin ja suosituin huvipuisto Linnamäki kertoo Facebook-sivuillaan legendaarisen laitteen tulleensa tiensä päähän. Vuonna 1994 käyttöön otettu Kieputin, joka tunnettiin aiemmin myös nimellä Top Spin, viedään huvipuistosta pois kauden lopussa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

– Kieputin on iloisesti pyörittänyt Linnanmäen huvittelijoita vuodesta 1994 lähtien. Nyt on tullut kuitenkin aika jättää jäähyväiset tämän nostalgisen huvipuistolaitteen kieputuksille, Linnanmäen Facebook-sivuilla kerrotaan.

Uusi laite tilalle

Linnanmäen mukaan Kieputtimen tilalle on tulossa uusi laite, jolle tarvittiin puistosta tilaa. Uusi laite avataan Kieputtimen paikalla kaudella 2024. Huvipuisto ei vielä kerro tarkemmin, millaisesta laitteesta on kyse.

– Kieputin on yksi Linnanmäen klassikkolaitteista, joka on viihdyttänyt asiakkaita huvipuistossa jo 28 vuoden ajan. Kieputin onkin monien huvipuistokävijöiden suosikkilaite. Nyt on vielä hyvin aikaa saapua Kieputtimen viimeisille kieputuksille, ja kokea vielä kerran nostalgiset pyöritykset vaikkapa Valokarnevaalien upeassa valaistuksessa, sanoo Linnanmäen huvipuiston toimitusjohtaja Pia Adlivankin huvipuiston tiedotteessa.

Kieputin myynnissä: Sopivaa ostajaa ei ole vielä löytynyt

Adlivankin kertoo MTV Uutisille, että Kieputin on ollut jo jonkin aikaa myynnissä, mutta vielä sille ei ole löytynyt sopivaa ostajaa. Huvipuiston strategiaan kuuluu, että Linnanmäelle ei osteta käytettyjä laitteita, mutta sen sijaan käytöstä poistetut laitteet pyritään myymään eteenpäin.

Linnanmäki on myynyt aiemminkin vanhoja laitteitaan muihin huvipuistoihin. 

Katso myös video: Tältä näyttää olla Yhdysvaltojen korkeimman vuoristoradan kyydissä

Tältä näyttää olla Yhdysvaltojen korkeimman vuoristoradan kyydissä 0:47
Nyt on hurja vuoristorata!

Artikkelia päivitetty 1.9. klo 13.58: Lisätty toimitusjohtajan kommentit laitteen myynnistä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat