Linnanmäen Vuoristorata täyttää 72 vuotta – arvioitiin alunperin kestävän vain 15 vuotta

Linnanmäen puinen Vuoristorata on viihdyttänyt huvittelijoita jo 72:n vuoden ajan. 

Vuoristoradan rakentamisvaiheessa laitteen elinkaareksi arvioitiin alunperin 15 vuotta. Lasten Päivän Säätiön tiedotteen mukaan hyvän huolenpidon ja osien säännöllisen uusimisen ansiosta klassikko on hyvässä toimintakunnossa vielä 72 vuoden jälkeenkin.

– Linnanmäki tunnetaan ikonisesta puisesta Vuoristoradastaan ja meille on tärkeää pitää siitä hyvää huolta. Huollamme ja kunnostamme rataa jatkuvasti. Meillä on myös ympärivuotisesti kaksi työntekijää, jotka ovat erikoistuneet Vuoristoradan huoltoon, Linnanmäen tekninen johtaja Marko Tikkanen kertoo. 

Vuoristorata on yksi Linnanmäen suosituimmista laitteista. Tällä huvikaudella Linnanmäen Vuoristoradassa työskentelee 16 jarrumestaria. Tähän ammattiryhmään törmää maailmalla enää harvoin, sillä monilla vanhoilla vuoristoradoilla käytetään nykyisin automaattisia jarruja. 

Linnanmäen jarrumestareista kaksi on aloittanut työnsä tänä kesänä ja pisimpään heistä työskennellyt jarrumestari on aloittanut työnsä Vuoristoradalla jo vuonna 1999.

Kesäsesongin aikana jarrumestareille tulee kierroksia vuoristoradassa noin 100–180 päivässä. Koko kauden aikana he ajavat vuoristoradassa huikeat 4 000–5 000 kierrosta.

– Muistot tekevät tästä laitteesta monelle huvittelijalle erityisen ainutlaatuisen. Moni on istunut Vuoristoradan kyydissä jo lapsena, sitten huomaakin istuvansa vaunun kyydissä omien lastensa kanssa ja mahdollisesti jopa yhdessä lasten lastensa kanssa. Vuoristoradalta on monilla jopa sukupolvien ylitse kantavia muistoja, kertoo Tikkanen.

Lasten Päivän Säätiön tiedotteen mukaan Vuoristoradan kyytiin pääsee maksutta koko torstain ajan, jolloin on Vuoristoradan syntymäpäivä.

Lue myös:

    Uusimmat