Mainos

Lavrovin ja Tillersonin tapaaminen alkoi – ministerit haluavat käydä avoimen keskustelun

Moskovassa on alkanut Venäjän ja Yhdysvaltojen ulkoministerien tapaaminen. Ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi tapaamisen alkaessa ulkoministeri Rex Tillersonille, että Venäjä haluaa saada selville Yhdysvaltain todelliset aikeet.

Tillerson puolestaan kertoi haluavansa avoimia ja vilpittömiä keskusteluja, jotta Yhdysvallat pystyy paremmin määrittelemään maiden tulevat suhteet. Alkusanojen jälkeen tapaaminen jatkuu suljettuna. Jos aikataulu pitää, ministerien lehdistötilaisuus on illansuussa.

Tillerson on ensimmäinen Yhdysvaltain nykyhallinnon ministeri, joka vierailee Venäjällä. Tapaamista varjostaa Syyriaa koskevan kiistelyn kiihtyminen.

Venäjän ja Yhdysvaltojen vastakkainasettelu kärjistyi Syyrian kapinallisalueelle tehdyn kaasuiskun jälkeen. Yhdysvallat syyttää iskusta Syyrian hallituksen joukkoja ja Venäjää vähintäänkin Syyrian hallituksen jälkien peittelystä.

Venäjä on puolestaan syyttänyt Yhdysvaltoja kansainvälisen oikeuden rikkomisesta, koska Yhdysvallat ampui kaasuiskun jälkeen ohjuksia Syyrian hallituksen ilmavoimien käyttämälle lentokentälle. Venäjän mukaan ei ole todisteita, että Syyrian hallitus olisi kaasuiskun takana.

Yhdysvaltain ja Venäjän sanasota otti lisää kierroksia juuri ennen Tillersonin lähtöä Moskovaan.

Ennen Tillersonin vierailua on arvuuteltu myös sitä, tapaako presidentti Vladimir Putin Tillersonin. Asiasta ei edelleenkään ole selvyyttä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.