Ruotsalaistutkimuksen mukaan ruoan haaskauksella on yhtä suuri ympäristöjalanjälki kuin naudanlihan syömisellä.
Jos kaikki vaihtaisivat naudanlihan kokonaan sian tai siipikarjan lihaan, pienenisivät kasvihuonekaasujen päästöt tuntuvasti. Sama vaikutus saataisiin lopettamalla ylensyönti ja ruuan haaskaus.
Ruotsin maatalousviraston Jordbruksverketin teettämässä tutkimuksessa selvitettiin, mikä vaikutus maataloustuotteiden kulutuksella on kasvihuonekaasujen ja kasviravinteiden päästöihin. Tutkimuksen toteutti Institutet för Livsmedel och Bioteknik SIK.
Jos ihmiset hankkisivat ja söisivät vain tarvitsemansa määrän ruokaa, aiheutuvat ympäristösäästöt tulisivat pääasiassa lihansyönnin vähenemisestä, mutta myös limsan, makeisten ja naposteltavan käytön pienenemisestä. Raportin mukaan herkkutuotteiden ilmastovaikutus on suhteellisen suuri.

