Lauri Törhönen teki oharit – häirintäkohun keskiössä oleva ohjaaja perui tv-esiintymisensä

Elokuvaohjaaja Lauri Törhösen oli määrä kommentoida häirintäkohua ensimmäistä kertaa Peter Nymanin luotsaamassa keskusteluohjelmassa. Toisin kuitenkin kävi.

Yle julkaisi tammikuussa 2018 artikkelin, jossa yli 20 naista kertoivat elokuvaohjaaja Lauri Törhösen eriasteisesta seksuaalisesta häirinnästä. Törhösen kerrotaan ehdottaneen muun muassa seksiä kesken pääsykokeiden ja esitelleensä sukupuolielimiään naisten vessassa.

Törhösen oli määrä astua julkisuuteen ensimmäistä kertaa kohun jälkeen Peter Nymanin luotsaamassa keskusteluohjelmassa. Ohjelmassa oli tarkoitus käsitellä Törhöstä kohtaan esitettyjä syytöksiä, mutta mies käänsi yllättäen kelkkansa. 

Nyman harmittelee tilannetta ja kutsuu ohareita tökeröksi. Nymanin mukaan Törhönen oli luvannut useita kertoja, että hän antaa ensimmäisen haastattelunsa aiheesta juuri Nymanille. 

– Ymmärsin, että hänen taustajoukkonsa olivat analysoineet asian niin, että hänen olisi parempi esiintyä Ylen ohjelmassa, Nyman toteaa.

Häirintäsyytökset ovat vaikuttaneet Törhösen näkyvyyteen yhteiskunnassa ja mediassa. Kohun seurauksena Törhönen erosi Kaapelitalon hallituksen puheenjohtajan tehtävästä.

Myös Yle Teema perui helmikuussa Törhösen ohjaaman Insiders-elokuvan esityksen. Syynä elokuvan lähetyksen perumiseen oli Törhösen saamat syytökset vuosia jatkuneesta seksuaalisesta häirinnästä.

– Tässä tilanteessa ei tunnu asialliselta lähettää elokuvaa, Yle Teeman ohjelmapäällikkö Marika Kecskemeti perusteli päätöstä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja