Lauri Tähkän seksuaalirikossyytettä käsitellään jälleen käräjäoikeudessa – artisti ei itse saavu paikalle

Lauri Tähkä saapui oikeuteen 3:23
Video: Näin Lauri Tähkä kommentoi rikossyytettään.

Asianajaja Riitta Leppiniemi kertoo MTV Uutisille, että Lauri Tähkää ei ole velvoitettu saapumaan paikalle.

Muusikko Lauri Tähkää syytetään pakottamisesta seksuaaliseen tekoon ja asian toinen istuntopäivä on perjantaina 6. lokakuuta Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Hämeenlinnassa. 

Istunto on merkitty salaiseksi, kuten seksuaalirikoksissa on usein tapana. Myös jutun esitutkintamateriaali on määrätty kokonaan salaiseksi.

Asian ensimmäinen käsittely päivä oli käräjäoikeudessa 19. syyskuuta ja tuolloin Tähkä oli vähäsanainen median edessä.

– Tuntuu tosi pahalta. Mä en ole tehnyt mitään väärää, Tähkä kommentoi MTV Uutisille. 

Tähkän asianajaja Riitta Leppiniemi kertoi ensimmäisenä istuntopäivänä, että paikalla oli yhteensä seitsemän todistajaa. 

MTV Uutiset tavoitti Leppiniemen, joka kertoi, että todistajia toisessa istunnossa on yhteensä yhdeksän. Suo ei itse ole paikalla käräjäoikeudessa tänään.

– Häntä ei ole velvoitettu tulemaan paikalle, eikä hän ole tulossa, Leppiniemi sanoi.

Tuomiota ei mitä luultavammin anneta vielä tänään. Aluesyyttäjä Marja Pirinen ei kommentoinut 19. syyskuuta, minkälaista rangaistusta Tähkälle vaaditaan.

Epäilty rikos tapahtui Hämeenlinnassa vuosi sitten. Tähkän verkkosivujen mukaan artisti esiintyi epäiltyä rikosta edeltävänä päivänä kyseisessä kaupungissa. 

Ensimmäisenä käräjäpäivänä huomion Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa varasti kuvausryhmä, joka taltioi päivää tiiviisti

Kuvausryhmään kuului muun muassa tunnettu dokumenttiohjaaja Joonas Berghäll. MTV Uutiset kysyi Beghällilta, ovatko he tekemässä muusikosta dokumenttia, mutta hän ei halunnut kommentoida asiaa. 

Elokuvasäätiön sivuilta selviää, että Berghällin tuotantoyhtiö Oktober on saanut 100 000 euroa tuotantotukea 7. maaliskuuta 2023 Unelmaa kohti -nimistä dokumenttielokuvaa varten. Dokumenttielokuvalle myönnettiin myös vuonna 2022 yhteensä 39 000 euroa tuotantotukea. 

– Joonas Berghällin dokumenttielokuva musiikkimaailman huipulta. Elokuvassa seurataan pitkän linjan kotimaista huippuartistia ja hänen taivaltaan pikkukylältä yhdeksi koko maan seuratuimmista artisteista, elokuvasäätiön sivuilla kerrotaan.

Lue myös:

    Uusimmat