Lauri Markkasen kommentti superiltansa jälkeen kertoo suomalaistähdestä paljon

Uuden piste-ennätyksensä koripallon NBA:ssa pussittanut Lauri Markkanen kommentoi kovaa pistetehtailuaan tavalla, joka kertoo suomalaistähdestä kaunista kieltä.

Markkanen takoi komeat 49 pistettä edustamansa Utah Jazzin 131–114-voitossa Houston Rocketsin vieraana. Kahdesti aikaisemmin 38 pistettä ottelussa naputtanut suomalainen laittoi samalla NBA-ottelun piste-ennätyksensä 11 pinnalla uusiksi.

Markkasen tahti on ollut tällä kaudella uudessa seurassaan Utah Jazzissa vahvaa. Hän on yltänyt nyt jo kymmenessä pelissä tällä kaudella vähintään 30 pisteeseen. 

Markkanen antoi ottelun jälkeen Holly Rowelle Jazzin jakamassa haastattelussa nöyrän vastauksen siihen, mistä pistetehtailu on perua. Vastauksessa ei korostunut millään lailla minä, vaan me, joukkue. Markkanen kiitteli joukkuekavereitaan vireensä mahdollistamisessa.

– He ovat kaikki kaikessa. Valmennusryhmä on tehnyt erinomaista työtä, että olemme menestyneet, ja joukkuekaverini ovat toimittaneet minulle palloa ja luottaneet minuun. Se tuntuu hyvältä, Markkanen sanoi.

Markkaselta udeltiin myös, mitä ohjeita Jazzin päävalmentaja Will Hardy antoi joukkueen vaikeana hetkenä kolmannella neljänneksellä, kun ottelu hetkellisesti kiristyi.

– Pelatkaa puolustuksen kautta ja luokaa jotain hyvää hyökkäyksessä. Emme olleet huolissamme missään vaiheessa. Peliä oli vielä edessä, Markkanen sanoi.

– Säilytimme hyvin keskittymisemme.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja