Lauri Markkanen loisti Chicagon voitossa, mutta ottelussa oli vaikeitakin hetkiä – "Bensa oli loppu"

Lauri Markkasen peli alkaa kääntyä raiteilleen koripallon NBA:ssa, kun suomalaishyökkääjä on saanut pitkän koronataukonsa jälkeen pelituntumaa. Sunnuntaina Markkanen johti heittämillään 29 pisteellä Chicago Bullsin 117–101-vierasvoittoon Dallas Mavericksista.

Joukkueensa paras pistemies Markkanen kaapi vajaan 33 peliminuuttinsa aikana lisäksi kymmenen levypalloa ja antoi kolme koriin johtanutta syöttöä. Voitto kelpasi Chicagolle, sillä se oli hävinnyt neljä edellistä otteluaan, viimeksi toisen puoliajan 22 pisteen johdosta Oklahomaa vastaan.

Markkaselta jäi koronavirusaltistuksen takia väliin peräti seitsemän ottelua. Oklahomaa vastaan hän teki 16 pistettä, ja toisessa ottelussa tämän vuoden puolella Dallasia vastaan pistemäärä lähes tuplaantui.

Joukkueestaan eniten peliaikaa saanut Markkanen löysi parannettavaa.

– Heittoni jäivät vähän vajaaksi. Yritin saada jalkojani paremmin mukaan, hän kuvaili pelaamattomuuden vaikutuksia, Bullsin Twitter-videolla.

"Tuntui hyvältä"

Markkanen tunsi olevansa oikealla tiellä.

– Kunto tuntui hyvältä, vaikka taisi olla kolmannella neljänneksellä vaihdosta tultuani pätkä, jolloin jo 20 sekunnin jälkeen bensa oli loppu. Jos ei tuota oteta lukuun, tuntui hyvältä, Markkanen arvioi.

Dallasin Luka Doncic teki ottelussa hulppean tripla-tuplan eli kaksinumeroiset lukemat pelin kolmella osa-alueella: 36 pistettä, 16 levypalloa ja 15 koriin johtanutta syöttöä.

Chicagon kausi jatkuu seuraavaksi ottelulla Houstonia vastaan.

Philadelphialla loppuivat pelaajat

Oklahoma City Thunderin ja Philadelphia 76ersin välinen ottelu päätettiin sunnuntaina siirtää toiseen ajankohtaan vain tunteja ennen ottelun alkua. Syynä olivat koronatartunnat Philadelphian joukkueessa. Philadelphia ei olisi saanut kahdeksaa tervettä pelaajaa otteluun, kuten säännöt edellyttävät.

Aiemmin oli jo peruttu tältä päivältä Washington Wizardsin ja Cleveland Cavaliersin välinen ottelu, koska Washingtonin joukkueessa oli todettu kuusi koronavirustartuntaa.NBA:ssa on peruttu viime päivinä useita otteluita koronavirustartuntojen vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat