Mainos

Lauri Markkanen, Iivo Niskanen ja Petra Olli tähdittävät uutuussarjaa – urheilijat paljastavat uransa kohokohdat!

Kunnian päivä -uutuusohjelmassa kuusi suomalaista urheilijasuuruutta kertoo omin sanoin itse valitsemastaan uransa tähtihetkestä – autenttisilla tapahtumapaikoilla. 

Kunnian päiväänsä kertaavat ohjelmassa maastohiihtäjä Iivo Niskanen, nyrkkeilyn maailmanmestari Eva Wahlström, Chicago Bullsin ykköskierroksen varaus Lauri Markkanen, painin tuore maailmanmestari Petra Olli, lumilautacrossin paralympiakultamitalisti Matti Suur-Hamari sekä jääkiekon maailmanmestari Timo Jutila.

Menestystarinoiden syntypaikoille urheilijat ja katsojat johdattaa Antero Mertaranta

– Moni on kiitellyt tätä tehdessä, miten hienoa on ollut päästä rauhassa muistelemaan ja itse puhumaan urheiluelämän suurimmasta hetkestä. Käytännössä kaikki suomalaiset tuntevat kuusikon saavutukset, mutta ohjelmissa käsitellään myös tarinoita suurten hetkien taustalla: Mitä kaikkea on täytynyt tapahtua, jotta Kunnian päivä on saavutettu, kertoo ohjelman juontaja Antero Mertaranta.

Jaksoissa kuullaan urheilijoiden läheisten, tärkeiden taustavaikuttajien sekä kilpakumppanien ajatuksia Kunnian päivän sankarista. Myös urheilijat itse puhuvat esimerkiksi perheensä ja valmentajasuhteensa merkityksestä: Millaisia uhrauksia ja kuinka mittavan määrän työtä menestys on vaatinut? Minkälaiset tapahtumat, lapsuudesta alkaen, ovat vieneet kohti menestystä?

Julkisuus kuuluu olennaisena osana ohjelman koko kuusikon arkeen. Tämän on kokenut myös porukan tuorein mestari Petra Olli.

– Toisaalta on mukavaa, että ihmiset tunnistavat ja seuraavat, ja että koko kansa voi yhdessä iloita suomalaisten suorituksista. Toisaalta ahdistaahan se ihan pirusti. On mukavaa olla painimolskin keskellä ja näyttää omaa osaamista, mutta muuten keskipisteenä oleminen on kyllä hieman harmillista. Mutta se kuulunee asiaan, Olli pohdiskelee.

Kunnian päivä -dokumenttisarjan C Morelle tuottaa Banijay Finland.

Kunnian päivän jaksojen julkaisupäivät C Moressa 2019:
3.1. Iivo Niskanen: 15 kilometrin hiihdon MM-kulta kotikisoissa Lahdessa 2017
10.1 Lauri Markkanen: Ensimmäinen NBA-kotiottelu Chicago Bullsin pelipaidassa 2017
17.1. Petra Olli: Painin maailmanmestaruus 2018
24.1. Timo Jutila: Jääkiekon MM-finaali Globenissa 1995
31.1. Eva Wahlström: Debyyttiottelu nyrkkeilyn ammattilaiskehässä 2010
6.2. Matti Suur-Hamari: Paralympiakulta Etelä-Koreassa 2018

C Moren ensiesitysten jälkeen Kunnian päivä nähdään loppuvuodesta 2019 myös MTV3-kanavalla.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja