Lauri Marjamäen Jokereille vihdoin valonpilkahdus – mörssäri mittasi venäläishyökkääjän nyrkeillä

Jääkiekon KHL:ssä pelaava Helsingin Jokerit palasi voittokantaan kolmen tappiollisen ottelun jälkeen, kun Lokomotiv Jaroslavl kaatui vieraissa lukemin 4–1.

Jokerien ilta sai vauhdikkaan alun, kun helsinkiläiset iskivät johtoon jo reilun neljän minuutin jälkeen. Sami Lepistö pelasi kiekon päädyn kautta maalin kulmalle. John Norman pääsi siihen väliin, teki nopean siirron maalille ja kiekko painui Henri Ikosen kautta sisään.

Jaroslavlin ruotsalaiskonkari Staffan Kronwallin istuttua korkeasta mailasta kaksiminuuttista Jokerit löi lisää höökiä reilun 10 minuutin kohdalla. Mikko Lehtonen ampui kiekon maalille, ja Steve Moses ohjasi pelivälineen reppuun.

Brian O'Neill lisäsi Jokereiden johdon erän loppupuolella jo kolmeen maaliin avausosuman tehneen Ikosen loistosyötöstä.

Toisen erän aikana jäällä nähtiin nyrkkihippasetkin. Kiekko pyöri Jokerien maalilla, kun Jokerien kookas tanskalaispuolustaja Oliver Lauridsen ja Lokomotivin venäläishyökkääjä Aleksandr Svitov alkoivat ottaa toisistaan nyrkeillä mittaa. Svitov sai enemmän iskuja perille, ja Lauridsenin silmäkulma aukesi.

Lokomotivin ainoan maalin kieputteli toisessa erässä Rushan Rafikov. Jokerien Alex Grant iski ottelulle lopussa sinetin tyhjään rysään.

Antti Niemi pelasi jokerimaalilla kelpo ottelun ja keräsi 30 torjuntaa.

Tappiolla Lauri Marjamäen valmentama Jokerit olisi pudonnut läntisen konferenssin jumbopaikalle, mutta tätä ei sentään nähty. Jokereilla on nyt tältä kaudelta kolme voittoa ja viisi tappiota, ja se on läntisessä konferenssissa yhdeksännellä sijalla.

Jaroslavl-peli päätti helsinkiläisten viiden perättäisen ottelun mittaisen vieraskiertueen. Seuraavaksi Jokerit kohtaa keskiviikkona Helsingissä TsSKA Moskovan.