Laura Voutilaisen kassi:

- parsaa - jokirapu - tomaatteja - tuoretta pinaattia - vihreitä linssejä - tuore ananas - kookoskermaa - vaahtokarkkeja

Vihreää parsaa, jokirapua

3 parsaa henkeä kohden 2 keitettyä jokirapua 2 luumutomaattia 1 dl tuoretta pinaattia 1 dl valkoviiniä 1/2 dl oliiviöljyä 1/2 tl tomaattipyrettä 1 tl voita mustapippuria myllystä Maldon- suolaa

Kuori parsat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kaksi minuuttia. Nosta parsat jääveteen (eivät kypsy liikaa, säilyy maku ja väri). Irroita ravuista lihat. Murskaa rapujen kuoret ja kuumenna kattilassa vähässä oliiviöljyssä tomaattipyreen kanssa. Lisää viini ja anna kiehua kunnes viini on kiehunut lähes kokonaan pois. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää öljy. Mausta ja siivilöi kuoret pois. Kuumenna kattilassa oliiviöljyssä puolitetut tomaatit ja pinaatin lehdet kuumaksi sekä mausta. Kuumenna vielä parsat voilla maustetussa vähässä vedessä. Nosta lautaselle parsat, kuuma pinaatti- tomaatti seos ja rapujen liha. Kaada päälle ravun makuinen oliiviöljy.

Linssikeitto

2 dl liotettuja linssejä pakkaukseen ohjeen mukaan 1-2 kuorittua perunaa (jauhoinen lajike) 6 dl vettä pari tippaa Tabascoa 2 dl kookoskermaa 1 dl silputtua persiljaa mustapippuria myllystä Maldon- suolaa

Lisää linssit, pilkotut perunat, vesi kattilaan ja keitä kypsäksi. Kaada kypsä keitos tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella samettisen tasaiseksi. Halutessasi siivilöi keitto. Lisää kookoskerma, persilja, mausteet ja kuumenna. Tarjoile keiton kanssa paahdettua leipää.

Liekitetyt ananakset ja kookoskermaa

1 kokonainen tuore ananas 1 tl voita 1 dl sokeria 1 tuore vaniljatanko 2 dl kookoskermaa 1/2 dl suikaloitua tuoretta minttua

Leikkaa ananas pitkittäin neljään lohkoon. Leikkaa lohkoista ja paloittele ananaksen hedelmäliha kuutioiksi. Halkaise tuore vaniljatanko pitkittäin ja kaavi veitsellä vaniljan malto. Kuumenna voi laakeassa kasarissa. Lisää sokeri, ananaskuutiot, vaniljan malto ja kuumenna. Liekitä konjakilla. Nosta kuuma ananasseos kuorien päälle. Vaahdota kookoskerma, mausta sokerilla ja mintulla. Tarjoile kerma ananaksen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat