Laulajatähti Billie Eilishin kengistä nousi netissä kiivas keskustelu – minkä värisenä sinä näet ne?

Billie Eilishin kenkien väri hämmästyttää Twitterissä.

Muistatko vielä sen ärsyttävän mekon, jonka väristä sosiaalinen media väitteli vuonna 2015? Nyt somessa puhuttaa samantapainen pulma – nimittäin se, minkä väriset laulajatähti Billie Eilishin kengät todella ovat.

Eilish julkaisi viime viikonloppuna Instagram-tilillään Stories-osiossa videoita, jolla hän esitteli Niken mallistoa olevia kenkiään ja naureskeli sille, että hänen isänsä mielestä kengissä on valkoista ja vaaleanpunaista. Laulajan mielestä näin ei ollut. Hänen mielestään kengissä oli selvästi mintunvihreää ja valkoista.

Eilish ilmaisikin myöhemmin julkaisemalla videollaan häkeltyneensä täysin, kun myös monet fanit olivat viestittäneet olevansa tämän isän kanssa samaa mieltä.

– Ei ole totta, nyt tekin sanotte, että niissä on vaaleanpunaista ja valkoista! laulaja ällisteli ja julkaisi heti perään kuvan vakuuttaakseen fanit kenkien todellisesta väristä julkaisemalla screenshotin myös Googlen kuvahausta.

Aiheesta virisikin vilkas keskustelu muun muassa Twitterissä, missä moni totesi rehellisesti olevansa hämmentynyt kenkäparista.

– Joka kerta, kun katson Billie Eilishin kenkiä, ne näyttävät eri värisiltä! Kuinka helkkarissa ne ovat mintunvihreät ja valkoiset, eivätkä vaalenapunaiset ja valkoiset?! Tulen hulluksi! Apua! twiittasi eräs, joka mainitsi myös tarkistaneensa Niken verkkosivuilta, ettei kyseistä mallia todellakaan valmisteta vaaleanpunaisina.

– Okei, minun täytyy olla todella sekaisin, sillä näen mintunvihreää ja vaaleanpunaista, toinen tuskaili samassa ketjussa.

Tieteen ilmiöistä blogiinsa kirjoittava Melissa Schmitz on pyrkinyt selvittämään optista harhaa artikkelissaan.

Hän huomauttaa kirjoituksessaan, että on tärkeää muistaa, että valo vaikuttaa väriin merkittävästi, eikä kamera havaitse valoa samalla tavalla kuin silmämme.

Kirjoituksessaan Schmitz nostaa esiin kaksi seikkaa, jotka vaikuttivat siihen, että Billie Eilishin lenkkarit näyttivät vaaleanpunaisilta mintunvihreän sijaan.

Voit selata kuvia niiden päälle ilmestyvistä nuolista.

Ensimmäiseksi hän mainitsee sen, kuinka Instagram-kamera korjasi Eilishin videoita heikossa valaistuksessa. Toinen seikka liittyy taustaan. Schmitzin mukaan lenkkareissa voi alkaa nähdä molempia väriyhdistelmiä, jos ei katso taustaa tai peitä aktiivisesti taustaa.

– Lisäksi lenkkareiden osia on valmistettu erilaisista materiaaleista, joilla on erilaisia heijastavia ominaisuuksia, hän muistuttaa.

Lopuksi Schmitz nostaa esiin myös Eilishin isän kommentin. Hän muistuttaa, että miehillä punavihersokeus ei ole kovin harvinaista, ja näin ollen on myös mahdollista, että laulajan isällä on vaikeuksia hahmottaa punaista ja vihreää.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja