Laulaja Sian ohjausdebyytti aiheutti valtavan kritiikkiaallon – henkinen vointi romahti, joutui vieroitukseen

Ohjausdebyytistä seurannut kritiikki romahdutti laulajan mielenterveyden.

Useista radiohiteistään tunnettu laulaja Sia paljasti The New York Timesille koomikko Kathy Griffinin ohjelmassa olleensa itsetuhoinen ja joutuneensa kuntoutukseen Music-elokuvan julkaisun jälkeen. Kyseessä oli laulajan debyyttiohjaus, joka aiheutti runsaasti kritiikkiä.

Kritiikki kohdistui laulajan roolituspäätökseen. Elokuvan pääosassa nähdään näyttelijä ja tanssija Maddie Ziegler, joka on tuttu muun muassa Sian Chandelier ja Elastic Heart -kappaleiden musiikkivideoilta.

– Olin itsetuhoinen, retkahdin ja menin kuntoutukseen, laulaja kertoi.

Useat autismiyhteisön jäsenet tuomitsivat  Zieglerin castingin ja autismin esittämistavan vuoksi. Soraäänet elokuvaa kohtaan lisääntyivät sen jälkeen, kun se ansaitsi kaksi Golden Globe -ehdokkuutta viime vuonna. Esimerkiksi esiintyjä Ashley Wool kutsui elokuvaa ihmisiä aktiivisesti vahingoittavaksi asiaksi.

– Sian casting aliarvioi autististen ihmisten kykyjä ja tekee meistä pikkulapsia, lisäsi näyttelijä Chloé Hayden.

Sia on ollut aiemmin naimisissa elokuvatuottaja Erik Anders Langin kanssa, mutta liitto päättyi eroon vuonna 2016. Hänellä on kaksi aikuista poikaa.

Yksityisyydestään tarkka laulaja on voittanut uransa aikana useamman Grammy-palkinnon. Hänen tavaramerkkinsä ovat isot ja näyttävät peruukit, jotka usein peittävät suuren osan hänen kasvoistaan. Sia on kertonut käyttävänsä peruukkeja, koska ei ole varsinaisesti kiinnostunut julkisuudesta, vaan tahtoo musiikkinsa olevan pääroolissa.

Lähde: Variety

Lue myös:

    Uusimmat