Laulaja Kyösti Mäkimattila kertoo korona-ahdingostaan: "Joutuu keskittymään siihen, miksi nousta sängystä aamulla"

Laulaja Kyösti Mäkimattila julkaisi Mielenterveyden keskusliiton kanssa yhteistyössä tehdyn laulun.

Laulaja-lauluntekijä, runoilija ja parhaillaan käynnissä olevan Olen Julkkis... Päästäkää Minut Pois! -ohjelman seikkailija Kyösti Mäkimattila julkaisi Mielenterveyden keskusliiton kanssa yhteistyössä laulun, jonka yhteydessä mies haluaa antaa huomion apua tarvitseville.

Mielenterveyden kanssa painiminen on ollut tuttua myös muusikolle itselleen lähiaikoina.

– Tämä on viimeiset pari vuotta ollut itsellänikin akuutti asia. Sellainen tietynlainen päämäärättömyys ja näkymättömäksi tulemisen tunne, kun oma identiteetti on perustunut työntekoon ja artistina olemiseen vuosikausiksi.

Mäkimattila ei ole päässyt toteuttamaan omaa työtään muusikkona ja yrittäjänä koronarajoituksien vuoksi lähes kahteen vuoteen. Tilanne on ollut haastava.

– Kolmen koulua käyvän lapsen isänä pitäisi pysyä kasassa.

– Sen hyväksymisen kanssa on ollut aikamoinen tekeminen, ajattelin, että omassa genressä kuuluun niihin, joilla on vuosikausi mennyt hyvin. Työkalenteri lyö tyhjää ja sinulta estetään se yrittäminen. Se on tosi tukala tilanne.

"Miksi nousta sängystä aamulla"

Mäkimattila kertoo joutuneensa turvautumaan erilaisiin tukiin selviytyäkseen taloudellisesta ja henkisestä suosta.

– Työ on luovaa mikä perustuu hengen synnyttämään tuotteeseen, kun se on puristuksessa, niin siinä konkreettisesti joutuu keskittymään siihen, miksi nousta sängystä aamulla.

Ystävänpäivänä julkaistun Varjojen enkelit -kappaleen teksti tuli liiton Runo kasvaa lauluksi -kilpailun voittajalta ja sen on säveltänyt ja tuottanut kappaleeksi Mäkimattilan lisäksi hänen serkkunsa Ville Mäkimattila.

– Tein kappaletta terapeuttisessa mielessä itselleni ja kollegoille ja kaikille muille, jotka uskovat siihen, että valo vielä voittaa.

Nähdään nyt myös tosi-tv-ohjelmassa

Mäkimattila tähdittää parhaillaan MTV3-kanavlla nähtävää Olen Julkkis…Päästäkää Minut Pois! -ohjelmaa.

Viidakkoon lähteminen 14 muun julkisuudesta tunnetun henkilön kanssa oli merkittävä reissu.

– Se oli henkisesti erittäin virkistävää. Totuus on kuitenkin se, että ne erityisolosuhteet missä olimme ei välity kotisohvalle. Öisin oli todella kylmä ja päivin kuuma. Mielettömästi itikoita ja kaikki paikat kutisivat. 

Mäkimattila kerto kärsineensä myös nälästä.

– Meillä oli oikeasti siellä vähän nälkä. Viisitoista ihmistä ja liotetaan papuja ja riisiä. Kyllä siellä aika paljon nopeasti miettii, että mitä muuta täällä saisi. Kyllä jäi monta kiloa sinne kuvauksiin.

Olen Julkkis... Päästäkää Minut Pois!  MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa pe klo 20. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat