Laulaja Kisu Jernström, 73, viettää juhlapäivää vaikeuksien keskellä – kertoo vakavasta leikkauksesta: "Syövästä ei koskaan tiedä"

Laulaja Kisu Jernström pääsee juhlistamaan tärkeää juhlapäivää terveysvaikeuksien keskeltä.

Tunnettu muusikko, laulaja Kristian ”Kisu” Jernström, 73, viettää tänään juhlapäivää, sillä hän järjestää kotitilallaan jo 18. kertaa Degerbyn possujuhlan. Paikalle odotetaan saapuvan tuhatpäinen yleisö, sillä juhlan vetonaulana nähdään englantilainen popbändi, 1960-luvulta tuttu Smokie.

Tapahtuman järjestäminen on ollut Jernströmille suuri voimavara vakavien terveysongelmien keskellä.

– Olen aika poikki ja väsynyt tosi rankan kevään jälkeen, johon mahtuu kaksi kuukautta sairaalassa. Sain sädehoitoa ja tehtiin iso leikkaus. Olen todellakin toipilas ja tämä on ollut iso projekti.

Jernström kertoo, että hänellä todettiin kaksi vuotta sitten nielusyöpä. Tästä toivuttuaan tänä keväänä hänellä todettiin sarkooma, joka on harvinainen tukikudos­syöpä.

– Leikkauksessa uusittiin ruokatorvea ja poistettiin syövät. Vatsa ei ole toimintakykyinen vielä eikä tule koskaan samanlaiseksi. Kyllä tämä on ollut todella iso asia. Kaiken kaikkiaan leikkaus oli onnistunut ja poistettiin kaikki, mikä oli näkyvissä. Vaikuttaa siltä osin hyvältä.

Artisti kertoo ennusteen olevan kuitenkin hyvä.

– Syövästä ei koskaan tiedä. Sarkomasyöpä, joka on laadulta erittäin aggressiivinen kaveri, on aina kysymysmerkki. Tällaisen sarkomasyövän leikkaus ruokatorvesta ja vatsalaukusta oli ensimmäinen laatuaan suomessa. Suuri kiitos leikkaavaan lääkärin lisäksi hänen henkilökunnalleen.

– Kyllä minä jatkan ja puuhaan musiikin kanssa. Kohta jo 60 vuotta mukana Topmost-bändissä.

Mies odottaa illan juhlia.

– Täällä raivataan ja rakennetaan. Tehdään isot lavat pienelle kylälle. Tämä on ihan kansainvälinen festari pienessä kylässä.

Lue myös:

    Uusimmat